DR. BŐHM ANDRÁS

Full text search

DR. BŐHM ANDRÁS
DR. BŐHM ANDRÁS (SZDSZ): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Ezt a jogszabályt, ami, azt gondolom, minden parlamenti párt támogatását élvezni fogja, természetesen a Szabad Demokraták Szövetsége is támogatja. Az államtitkár úr ismertetését néhány olyan, általam lényegesnek tartott kérdéssel kívánom csak kiegészíteni, amit szükségesnek tartok azoknak a tájékoztatására, akik akár a közvetítést nézik, akár pedig ezzel a jogszabállyal bármilyen okból foglalkoznak.
Elsősorban azt kell megemlíteni, hogy van egy életkori korlát, tehát akik 1997-ben betöltik a 60. életévüket - tehát magyarul az 1947-es párizsi békeszerződés időpontjától kezdődően -, azoknak módjukban áll igényelni ezt a fajta életjáradékot. A jogosultak köre a vészkorszak túlélői, illetve a különböző szervezetek, amelyeknek létét vagy vagyonát érintették a párizsi békeszerződéssel érintett események.
A másik lényeges körülmény, amit meg kell említeni, hogy egy viszonylag hosszú igénylési időt biztosít a jogszabály; 2006 májusáig, tehát több mint két és fél évig van mód ennek az igénynek az érvényesítésére. Azt hiszem, hogy a jogszabály nyilvánossága önmagában elég ahhoz, hogy valamennyi jogosult ezzel az igényével élni tudjon.
Amit még jelentősnek tartok, hogy az életjáradék összege, tehát amiből fejenként az életjáradék folyósításra kerül, 200 ezer forint.
Még egy lényeges körülmény: az az összeg, amiről a parlament most dönteni fog, ezer főnek a járadékigény-teljesítését teszi lehetővé. Tehát a parlament most úgy fog dönteni, hogy ez a hiányzó összeg, a 200 millió forint ennek az ezer főnek, túlélőnek az életjáradékkal való ellátását biztosítsa.
Ezeket a kiegészítéseket tartottam szükségesnek, és megismétlem, hogy az SZDSZ támogatja a jogszabályt. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir