VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Rendkívüli fontos javaslata van Kékkői Zoltán képviselő úrnak, hiszen mindenki tudja, hogy a tejfogyasztás élettani hatása kisgyermekkorban a legnagyobb fontossággal bír.
Ennek a fontosságnak a felismerése az előző időszakban megtörtént, és valóban részleges módon néhány megyében elindítottuk a polgári kormány idején a tejprogramot. Ezt végig kellett volna vinni, és két évig nem kellett volna helyben toporogni. Mégis örvendetes, hogy valamit elkezdett a mostani kormányzat is, csak ez a szép ígéreteken kívül igazán hathatós segítséget nem fog jelenteni akkor, ha a költségvetési törvényben 7 vagy 8 milliárd forintot nem különítenek el. Erre vonatkozólag is van bent törvénymódosítási javaslatunk, de az egy más témához tartozik.
Itt viszont külön kiemelném képviselőtársam, Kékkői Zoltán javaslatában azt a tényt is, amit ugyan nem jelez az indokolásban, de benne van ebben a javaslatban az is, hogy nemcsak a gyermekek ellátásában jelent ez komoly lehetőséget, hanem a tejtermelők bizonyos gondjainak enyhítésében is jelent némi megoldást. (Dr. Szanyi Tibor rácsap az asztalra.) Én elhiszem, hogy csapkod az Angyalföldön tehenet nem látott államtitkár úr most a helyén. Általában ezt szokta csinálni, amikor én hozzászólok, pedig tudhatná, hogy nálunk a családban nem egy jószág tehén névre hallgat, és az tejet ád az országnak, még esetleg őt is meg tudjuk belőle kínálni.
Elnézést kérek, majd a következőkben folytatnám. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir