VINCZE LÁSZLÓ

Full text search

VINCZE LÁSZLÓ
VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen, kénytelen vagyok mégiscsak reagálni. Ez valóban szakma, ahogy mondani tetszett. S ha ezt a szakmát nézzük, akkor talán azt is lehetne tudni a kedves minisztériumban is, hogy a tejfelesleg felét le tudná vezetni ez az iskolatejakció - tessék utánanézni majd, számszakilag is. A gazdálkodás is szakma. Tartok tőle, hogy most megint sikerül különválasztania az ön fogalmai szerint a kisebb egységben gazdálkodókat, és nem szakmainak tekinteni, holott az én tapasztalatom az, hogy már a húsztehenes gazdák is abbahagyják, mert nem igazán kapják meg azt a kellő segítséget, amit másutt megadnak nekik, amit másutt megkapnak.
A gazdák szempontjából nézve azt gondolom, azok, akik minőségi tejet állítanak elő - márpedig az, aki még talpon maradt, ilyen -, megérdemlik azt a lehetőséget, hogy a felesleget levezessék akár az iskolatejnél, akár a piacra jutási támogatásoknál, de ennek a fedezetét sem látjuk. Csak egy példa a mai újságokból szemezgetve: az igazi jó magyar tejet, ami natúr tej, azt adjuk már oda a gyerekeinknek, a csecsemőknek és mindenki másnak, és ne olvassunk az újságban olyat, hogy X. külföldi cég olyan tejporhoz hasonló anyagot dobott a piacra, amelyből bizonyos vitaminok hiányoztak, és ez több csecsemőnek a halálát okozta. Ezt az újság írta; egyébként egy az egyben, kritika nélkül nyilván nem szoktam újságot sem olvasni, csupán felhívnám a figyelmet arra, hogy a magyar gazdák még - hála a Jóistennek - olyan beltartalmú tejet adnak a piacnak, a magyar fogyasztónak, amit meg kell becsülni, és nem kell helyette abban mesterkedni, hogy valamit majd behozunk, és ha nem lesz egy gramm tej sem, akkor is megoldjuk majd valahogy a kupecek révén az ellátást.
Én ezt a fajta hozzáállást picit visszautasítanám, kedves államtitkár úr, mert ez is egyfajta hozzáállást tükröz, szemben az enyémmel. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir