DR. LATORCAI JÁNOS

Full text search

DR. LATORCAI JÁNOS
DR. LATORCAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Az általános indoklásban is az szerepel, hogy erre a törvénymódosításra azért kerül sor a tavalyi évi módosítást követően, hiszen az Alkotmánybíróság állásfoglalásainak, illetve az európai uniós jogharmonizációs feltételeknek a törvénymódosítás eredményeként születő új törvény meg kell hogy feleljen.
Arról már sokkal kevesebbet beszél az általános indoklás, hogy az elmúlt időszakban - pontosan az európai uniós feltételeken kívül - még az Európai Központi Banknak is számos észrevétele volt, és ahhoz, hogy majd 2008-ban az európai monetáris unióhoz csatlakozni lehessen, ezeket a változtatásokat meg kell tenni. Tehát tudomásom szerint ez szintén egy vezérlő cél volt vagy kellett volna lenni annak érdekében, hogy ez a módosítás megtörténjen.
Már a bizottsági ülésen is, mivel ezt a feltételrendszert valamennyien elfogadtuk, meglepetéssel hallottuk, hogy ugyanakkor ezt a törvényjavaslatot nem egyeztették az Európai Unió illetékes bizottságával, illetve az Európai Központi Bankkal, hanem mint már említettem, a módosítások, amelyek itt megszülettek vagy meg fognak születni, elsősorban a régebbi észrevételekre vonatkoznak. Ilyen értelemben joggal mondhatjuk, hogy kicsit talán idejekorán nyújtotta be a kormány ezt a törvénymódosítást, hiszen vélhetően még a csatlakozásunkat megelőzően mind az Uniónak, mind főleg az Európai Központi Banknak lesznek észrevételei, amelyekre vonatkozóan változtatásokat kell majd végrehajtani, és ez azt jelenti, hogy a jövő évben is sajnos még lesz lehetőségünk ezzel a törvénnyel újra foglalkozni. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir