MÉCS IMRE

Full text search

MÉCS IMRE
MÉCS IMRE (SZDSZ): Az utóbbi öt-hat év egyik legkiválóbb és legattraktívabb intézménye volt a Sulinet Expressz megteremtése, ami azt jelenti, hogy a tanulóifjúság számára, oktatók, egyetemi tanárok számára és a gyermekeiket nevelő szülők számára évi 60 ezer forintos adókedvezménnyel számítástechnikai és digitális eszközöket lehet vásárolni.
Ez az intézmény rendkívüli módon elősegíti, hogy a számítógépes és internetpenetrációban meglehetősen hátul álló Magyarország felzárkózzon, és éppen oda céloz, ahonnan a fiatalok igazán el tudják terjeszteni és magukkal tudják vinni a számítógépes civilizációt és az internetes kultúrát. Magam is érintett vagyok ebben, mert nyolc gyermekem közül öt még gimnáziumba és általános iskolába jár, tehát szeretnénk, ha ez minél jobban sikerülne.
Az utóbbi napokban a médiában hangokat hallottunk arról, hogy a kormány netán szűkíteni szeretné az így kedvezménybe bevont eszközök körét, illetve csökkenteni kívánja a kedvezmények összértékét. Én nem akarom ezt elhinni, ezért kérdezem az államtitkár urat, hogy mi igaz ebből, hiszen éppen ellenkezőleg, én úgy gondolom, ezeknek az eszközöknek a körét, mivel a fejlődés nem áll meg, éppen tágítani kellene, különösen például a gyermekek szemét is óvó modern képernyőmegoldások irányába.
Várom az államtitkár úr válaszát. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir