TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Országgyűlés! Ritkán fordul elő, hogy egy pénzügyminiszter a parlamentben sikeres privatizációról, eredményes államivagyon-csökkentésről beszél - most ez megtörtént. Nyilván azért, mert a pénzügyminiszter úr arról, ami rá van bízva - a költségvetési politika, a gazdaságpolitika egy része -, annak sikerességéről nem tud beszámolni. Így nem tud beszámolni arról, hogy képes tartani a költségvetési hiányt 2003-ban, nem tud beszámolni arról, hogy csökken az infláció Magyarországon, nem tud beszámolni arról, hogy gazdasági növekedés van Magyarországon, és arról sem, hogy a versenyképesség javul a vállalkozók körében.
Egyetlen sikerágazata van a pénzügyminiszter úrnak is és a Medgyessy-kormánynak is, ezt pedig úgy hívják, hogy eladás, az állami vagyonnak az értékesítése: eladnak bankokat, eladják a MOL Rt. részvényeit, eladják a Nemzeti Tankönyvkiadót, eladják a Szerencsejáték Rt.-t, a Bábolna Rt.-t, mindent eladnak, nem számít, hogy ezzel felélik a jövőt, nem számít, hogy a magyar polgárok jövőjét értékesítik, biztonságát értékesítik. Semmi nem számít, egy számít: értékesíteni minél jobban, minél gyorsabban.
De nem is csoda ez, hiszen ha visszagondolunk, a Medgyessy-kormány tagjainak igen komoly tapasztalata van a privatizációban, lásd államtitkárokat, akik a Budapest Bank privatizációjában vettek részt, vagy minisztereket, akik nagyon jól tudják, hogy hogyan, mikor kell az állami vagyont megszerezni, és azt a saját céljukra fordítani. A Medgyessy-kormányt a rövid távú politikai célok érdeklik, nem az ország sorsa, nem az ország jövője, nem az, hogy mi lesz utánuk, hogy miből fog majd gazdálkodni a magyar gazdaság, hogy mi fogja biztosítani a bevételeket a költségvetésnek.
A Medgyessy-kormány tevékenységét röviden így lehet jellemezni László Csaba pénzügyminiszter úr beszámolója után: sikeres vagyonfelélés és sikertelen gazdaságpolitika, elveszett bizalom. Ehhez mi nem tudjuk az elismerésünket adni.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir