PÁNCZÉL KÁROLY

Full text search

PÁNCZÉL KÁROLY
PÁNCZÉL KÁROLY (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A Közbeszerzési Értesítő október 8-i számában érdekes felhívás jelent meg a Köznevelés című kiadvány kiadói feladatainak ellátására. A teljesítés határideje 2008. december 31., vagyis a kiírás értelmében az Oktatási Minisztérium hat évre vállal kötelezettséget a kiadóval szemben. A Köznevelés az Oktatási Minisztérium lapja, amelyet Magyar Bálint előző minisztersége idején már félig-meddig privatizáltak. Úgy tűnik, az eredménnyel nem volt elégedett, s most ezért kerül sor az újabb akcióra.
A minisztériumi lap pártatlansága ugyan vitatható; főszerkesztője hosszú évek óta az a Szunyogh Szabolcs, aki rendszeresen publikálja a tényeket nagyvonalúan kezelő, ám a kormányzatot mindig támogató véleményét a Népszava hasábjain. A kiírás feltételei is igen sajátosak. Úgy tűnik, sikerült olyan feltételeket meghatározniuk, amelyeknek jószerével egyetlen társaság, a lapot jelenleg is gondozó Szunyogh Szabolcs csapata felel meg. Ezek után nem is véletlen, hogy rajtuk kívül csupán egyetlen cég kérte ki a pályázati csomagot, nem kis ijedtséget okozva ezzel a minisztériumban.
Tisztelt Államtitkár Úr! Hogyan sikerült a feltételeket úgy meghatározni, hogy annak jószerével csak a Köznevelést ma is kiadó, a miniszterhez vitathatatlanul lojális kiadói csapat felelhessen meg? Miért kell egy minisztériumi lapot privatizálni? Összefüggésben van-e ez a lépés a Közoktatás-fejlesztési Kht. létrehozásával?
Tisztelt Államtitkár Úr! Őszinte választ várok öntől, különösen azok után, hogy az OM privatizálását firtató kérdésem megválaszolása elől Magyar Bálint két héttel ezelőtt is megfutamodott. Ön, államtitkár úr, pedig valótlanul azt állította, hogy az ÁSZ nem kifogásolta az önök alternatív közoktatási minisztérium kiépítésére vonatkozó elképzeléseit.
Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir