PÁSZTOHY ANDRÁS

Full text search

PÁSZTOHY ANDRÁS
PÁSZTOHY ANDRÁS (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Vidéken járva a gazdálkodók között, meglepő véleményekkel és kérdésekkel találkozom nap mint nap.
Több alkalommal kérdezik tőlem, hogy igaz-e, hogy jövőre, miután belépünk az Európai Unióba, a területalapú támogatást azok a gazdák, illetve vállalkozások kapják, akik saját földjükön gazdálkodnak. Aztán találkozom ilyen kérdésekkel is, hogy igaz-e, hogy csak arra a földterületre jár támogatás, amely ki van mérve. Olyan kérdésekkel is találkozom, hogy vajon az osztatlan közös tulajdonban lévő földek használója kap-e területalapú támogatást. Nem véletlenül záporoznak az ilyen és ehhez hasonló jellegű kérdések, hiszen, mint tudjuk, jövőre, az uniós csatlakozást követően mintegy 35 ezer forint hektáronkénti támogatás jár a mezőgazdasági vállalkozásoknak, gazdálkodóknak hektáronként.
Közismert, tisztelt képviselőtársaim, hogy a féligazságok, a részinformációk és a tudatos félretájékoztatások milyen károkat tudnak okozni. Az ilyen és ehhez hasonló véleményeket azért tartom súlyos problémának, mert az uniós csatlakozás a legnagyobb fejlődési esélyt, lehetőséget a magyar mezőgazdaság, a magyar vidék számára kínálja.
Tisztelt Miniszter Úr! Úgy gondolom, tiszta vizet kell öntenünk a pohárba, hogy világos és egyértelmű legyen mindenki előtt, hogy milyen támogatásokat milyen feltételekkel lehet igénybe venniük a mezőgazdasági vállalkozásoknak. Ezért kérdezem tehát a miniszter urat e helyről is, a nagy nyilvánosság előtt a gazdálkodók megnyugtatására adjon választ arra, hogy ki veheti igénybe, illetve mely vállalkozások vehetik igénybe a csatlakozást követően a területalapú támogatásokat.
Várom a megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir