URBÁN ÁRPÁD

Full text search

URBÁN ÁRPÁD
URBÁN ÁRPÁD (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Már korábban próbálkoztam két perccel, de azt hiszem, én hibáztam, rosszul kezeltem a berendezést.
Nagyon rövid két perc arra, hogy mindazt, amit szeretnék elmondani, elmondjam, de hadd próbáljak válaszolni Gémesi úrnak. Munkacsoportunk néhány módosítását most, éppen ebben a pillanatban küldtem ki az illetékesnek, aki ezt le fogja adni, és úgy döntöttünk, hogy a Wesselényi Miklós sportközalapítványnál hagyunk pénzt arra, hogy továbbra is rendelkezzen, ne csak az ösztöndíjak, hanem egyéb sportrendezvények támogatásával is. El kell hogy mondjam itt, a nyilvánosság előtt, hogy azon szerencsés emberek közé tartozom, aki részt vehettem 1996-ban a Wesselényi Miklós Közalapítvány létrehozásában, annak a parlament által megválasztott felügyelőbizottsági tagja voltam.
Tudom, hogy nem működik e rendszer rosszul, viszont úgy gondolom, azt Gémesi képviselőtársam is elfogadja, hogy ha túl sok csatornán folyik ki egy bizonyos összeg, az előbb-utóbb biztos, hogy átláthatatlanná válik. Azzal én is egyetértek, hogy nem biztos, hogy a legfontosabb teendőnknek annak kell lennie, hogy a Wesselényi Miklós Közalapítványtól elvegyük ezt a lehetőséget; azt, hogy az iskolákat, iskolai sportköröket, diáksport-egyesületeket, apró kisközségi egyesületeket valóban támogatott az elmúlt időszakban, ezt én a magam részéről továbbra is támogatni szeretném. Mindenesetre az erről szóló indítványaink elindultak.
De azt tessék elfogadni tőlem, mint aki nagyon régen foglalkozom önhöz hasonlóan a sporttal, iskolai testneveléssel, hogy azon az átláthatatlanságon, azon a kuszaságon, amely a sportvezetésen belül, egyáltalán a magyar sporton belül uralkodik, igenis változtatni kell, meg kell próbálni valamilyen módon kezelhetővé tenni az egész rendszert. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) E célt szolgálja a mostani sporttörvény létrehozása.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir