DR. CZIRA SZABOLCS

Full text search

DR. CZIRA SZABOLCS
DR. CZIRA SZABOLCS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! A médiában újabban egyre több a híradás a magyar állategészségügy katasztrofális működéséről. A Magyar Hírlap október 8-ai számában: “Beteges viszonyok az állategészségügyben”. Ebből idézek: “összeférhetetlenség, korrupció és krónikus pénzhiány jellemzi a hazai állategészségügyet”. A cikk a továbbiakban ír a hatósági munka és a magánpraxis összekeveredéséről, arról, hogy az Európai Unió által is elvárt, hiteles garanciákat nyújtó független állami szolgálat kiépítése nem történt meg, és erre szándék sem látszik.
A Heti Világgazdaság “Vihar az állatorvosi karban” címmel megjelent cikke súlyos vádakat fogalmaz meg az egy éve a szocialisták által ismét kinevezett régi-új főállatorvossal szemben az állami pénzek hűtlen kezelését, az állat-egészségügyi szervezet működését és annak jogszabályi hiányát illetően. Idézek belőle: “visszafordulni látszik a korábban óvatosan megkezdett reform. Ma a hatósági állatorvos saját magát ellenőrzi.” Az is olvasható a cikkben, hogy a tárca egymilliárd forintot költött az állat-egészségügyi informatikai rendszer kiépítésére, szabálytalanul, részben fölöslegesen, miközben a rendszer használhatatlan.
A minisztérium részéről reagálás nem történt. A téma körül síri csönd van; a hallgatás beleegyezés?
Nyugodtan alszik-e ön, miniszter úr? Élelmiszer-gazdaságunk az állat-egészségügyi feltételeket illetően az Unióban nem állja meg a helyét, s e tény az egész ország gazdasága számára katasztrofális következményekkel járhat. Nyugodtan alszik-e, miniszter úr? A sajtó állításai alapján az állat-egészségügyi szolgálat legmagasabb szintjére a korrupció vádját vetíti. Utolsó kérdésem: meddig akarja még konzerválni a szovjet mintára fölépült állat-egészségügyi szolgálatot?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir