DR. GYIMESI JÓZSEF

Full text search

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Simicskó Istvánnal, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának alelnökével és Sági József képviselőtársammal 2003. szeptember 18-án, a parancsnok úr előzetes értesítése után látogatást tettünk a Savaria Kiképző Központ szombathelyi laktanyájában. Látogatásunknak az volt a célja, hogy tájékozódjunk a laktanyában folyó kiképzési munkáról, és megtekintsük az ön által korábban felújításra méltónak, majd utóbb bezárandónak ítélt laktanya műszaki állapotát. Tapasztalatunkról tájékoztatni kívántuk a nyilvánosságot is, hiszen a tervezett laktanyabezárás szombathelyi családok százainak sorsát érinti, ezért 13 órára a laktanyán kívüli területre sajtótájékoztatót hirdettünk meg.
A laktanyai programunkon végig jelen volt az ön megbízottja is. A minisztérium gondoskodását udvariassági gesztusnak is tekinthettük volna, ha látogatás végeztével nem közli az ön személyes utasítását vagy üzenetét, amely szerint a tervezett helyen, a laktanya előtt nem tarthatunk sajtótájékoztatót, mert az még honvédségi terület. A régi időkre emlékeztető, fényképezést tiltó KRESZ-tábla és földmérési vázrajz hiányában kellett megbecsülnünk azt a távolságot, ahol már szóba állhattunk a sajtó képviselőivel; igaz, némi segítséget adott nekem az eligazodásban az, hogy ebben a laktanyában több hónapig sorkatonai szolgálatot teljesítettem.
Tisztelettel kérdezem a miniszter úrtól, hogy eljárását összeegyeztethetőnek tartja-e a sajtótörvény és az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény rendelkezéseivel. Miniszter Úr! Ön országgyűlési képviselő is, ezért kérem, hogy a mindig kéznél lévő képviselői igazolványának hátoldalát szíveskedjék megtekinteni - persze a válaszadást követően -, és az ott leírtakat miniszterként is szíveskedjék figyelembe venni. Vagy egyszerűen csak szíveskedjék visszaemlékezni azokra az évekre, amikor ön ellenzéki képviselőként, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának alelnökeként járta a laktanyákat, és igényelte a sajtó nyilvánosságát.
Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir