DR. VOJNIK MÁRIA

Full text search

DR. VOJNIK MÁRIA
DR. VOJNIK MÁRIA egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Valóban nagyon szomorú, hogy szinte minden évben fagyhalál hívja fel a figyelmet a hajléktalanok ügyére. Ám tökéletesen egyetértek képviselő asszonnyal abban, hogy nem a szavak, hanem a tettek jelentik a segítséget ebben az esetben. Ezért engedje meg, képviselő asszony, hogy nagyon konkrét kérdéseire nagyon konkrét válaszokat adjak.
(15.30)
Ebben az évben már az év elejétől készülünk a télre miniszteri biztos irányításával. A hajléktalanszállók kapacitását felülvizsgáltuk. Jelenthetem képviselő asszonynak, hogy a hajléktalanszállók kihasználtsága 82-95 százalékos, tehát csak néhány szállóban volt telt ház. A felkészülés eredményei közül kiemelem, hogy a Menhely Alapítvány az ország egész területéről fogadja a hívásokat, és hét térségben november 1-jétől regionális diszpécserszolgálat működik. A folyamatosan működő 8 ezer férőhely mellett az idén 1500-zal növeljük a férőhelyek számát.
A nappali melegedők éjszakai nyitva tartásától és a fokozottabb egészségügyi ellátást végző szolgálatoktól várjuk, hogy a lábadozóból kikerülő emberek segítségéhez pluszt nyújtsanak. Még ebben az évben a fővárosban négy, az ország régióiban egy-egy, hajléktalanok ellátását biztosító speciális, 24 órás, folyamatos működésű háziorvosi szolgálati centrum létesül. Itt háziorvosi rendelést, sürgősségi ellátást, fertőtlenítő fürdetést, mozgó orvosi rendelést, szállítást, megfigyelő orvosi felügyeletet és ápolói tevékenységet biztosítunk. Folyamatosan együttműködünk az Országos Rendőr-főkapitánysággal, az Országos Mentőszolgálattal (Az elnök jelzi az idő leteltét.); az utcai munka zavartalan biztosításához a további tevékenységet a hátralévő egy percben fogom ismertetni a képviselő asszonnyal.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir