DR. LÁSZLÓ CSABA

Full text search

DR. LÁSZLÓ CSABA
DR. LÁSZLÓ CSABA pénzügyminiszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Ha tegnap öt órán keresztül esetleg részt vett volna a költségvetési bizottság ülésén, akkor láthatta volna, hogy tegnap este is 6-tól 11-ig a Ház falai között voltam. Egyébként is szoktam jönni a Parlamentbe. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: A plenáris ülésre nem!)
A másik félreértés, amit szeretnék esetleg tisztázni: a Szerencsejáték Felügyeletet senki nem akarja privatizálni. Ön a kérdésében azt vetette fel, hogy a Szerencsejáték Felügyeletet privatizálni akarnánk, amely egyébként egy hatósági tevékenységet ellátó szerv, és engedélyezési tevékenységet végez a szerencsejáték területén; fel nem merülhet egyébként, hogy egy hatósági tevékenységet ellátó intézményt privatizálni akarnánk. Feltételezem, hogy ön a Szerencsejáték Részvénytársaságra gondolt, amely kapcsán egyébként valóban van egy olyan javaslat, amely csak lehetőséget jelent, hogy adott esetben ennek a cégnek egy része privatizálásra kerülhet. Ebben a kérdésben kormányzati oldalról jelenleg semmilyen döntés nincsen. Itt nyilvánvalóan rengeteg kérdést végig kell gondolni, mielőtt egy ilyen döntést a kormány, illetve a későbbiekben, mondjuk, az ÁPV Rt. meghoz.
Természetesen mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a szerencsejáték területén a részvénytársaság jelenleg egy stabilan, nyereségesen gazdálkodó cég. Ez egyébként az elmúlt 12 évben nem mindig volt így: '90-94 között majdnem csődbe ment, tehát azért már láttunk rossz példát ennek a cégnek a vezetésére is.
Ami a konkrét szakmai kérdést illeti: azt kell végiggondolni - és ha ismerjük a pénzügyi elméleteket, akkor ez pontosan látható -, hogy az ár és a belátható időn belül beszedhető bevétel egy adott cégtől milyen viszonyban van egymással. Ezt kell megvizsgálni, hogy adott esetben értéken kerül-e privatizálásra egy része a Szerencsejáték Részvénytársaságnak, vagy nem.
A végrehajtás módját illetően is rengeteg lehetőség van, például azt gondolom, hogy egy tőzsdei kibocsátásnál semmiképpen nem lehet azt mondani, hogy haverok vehetik meg adott esetben a cég egy részét.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir