GYÁRFÁS ILDIKÓ

Full text search

GYÁRFÁS ILDIKÓ
GYÁRFÁS ILDIKÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Államtitkár Úr! Tavaly augusztus közepén felhőszakadásszerű esőzés pusztított Észak-Magyarországon, amely érintette Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyék egy részét. Néhány nap, Cserehát térségében néhány óra alatt több havi csapadék mennyiségének megfelelő víz zúdult a vidékre. Az áradás komoly veszélyhelyzetet idézett elő: több méteres magasságban és igen nagy sebességgel folyt a víz.
Szerencsére a katasztrófavédelem szakemberei, a tűzoltóságok, az érintett települések önkormányzatai, lakossága összehangoltan és szakszerűen végezték a védekezési feladatokat, így emberéletben nem esett kár. Bár az áradás a települések nagy részén órák alatt levonult, így Halmaj település kivételével tartós védekezésre nem került sor, a víz óriási rombolást végzett: tönkrementek az utak, a hidak, a mezőgazdasági termények, több magántulajdonú és önkormányzati lakás és egyéb épület romba dőlt vagy súlyosan károsodott.
Több ízben ejtettünk már szót az Országgyűlésben arról, hogy a kormány milyen helyreállítási feladatokról és finanszírozásról döntött, azonban úgy vélem, egy év elteltével illik visszatérni arra, hogy hogyan áll a végrehajtás, megnyugtatóan rendeződött-e a tél beállta előtt a károsult lakosság sorsa. Tisztelettel kérdezem tehát az államtitkár urat, hogy hol tart - elsősorban a Cserehát térségében - a tavaly augusztusban bekövetkezett felhőszakadás okozta károk felszámolása, különös tekintettel a lakossági és önkormányzati tulajdonú lakóépületek helyreállítására.
Várom államtitkár úr válaszát. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir