RÉVÉSZ MÁRIUSZ

Full text search

RÉVÉSZ MÁRIUSZ
RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Alig több mint fél év múlva az Európai Unió tagjai leszünk. A magyar kormány az embereket minden apró részletre kiterjedően felkészítette az uniós csatlakozás következményeire. Már mindenki tudja, hogy az EU-ban is vannak jó csajok, nyithatunk Bécsben cukrászdát, és még azt is, hogy a mákos gubáról sem kell lemondanunk.
Szerencsére maximalista kormányunk nem elégszik meg ennyivel. Tőle szokatlan határozottsággal megrendelt egy felvilágosító rajzfilmet az Unióról. A rajzfilmkészítés bizalmi feladat, ezért a szocialistákhoz közel álló Gát Györgyöt bízták meg, aki egyes hírek szerint már a választási kampányban is segített a szocialistáknak a szlogengyártásban.
Mikor az Index újságírói feltették Gátnak a kérdést, hogy miképp kezdhették meg a 300 milliós rajzfilm munkálatait a pályázat elbírálása előtt, szerényen, szinte már pironkodva, jó üzleti szimatára hivatkozott. (Derültség az ellenzéki padsorokban.) Az MSZP elnöke, Kovács László kisegítésül közölte a parlamentben: a gépkocsikat is jóval a tenderkiírás előtt kezdik el gyártani.
Egyes rosszindulatú egyének szemében talán némi szépséghibának tűnhet, hogy a megrendelő miniszter asszony egyik főtanácsadója nemrég még Gát György üzlettársa volt, de Lamperth Mónika mindenkit megnyugtatott: a rajzfilm ötlete másik főtanácsadójától származott. (Derültség az ellenzéki padsorokban.)
E huszáros kezdet után szinte mindenki biztos volt benne, hogy a tervezett rajzfilm időben, még a népszavazás előtt elkezdődik. Sajnos azonban a rajzfilm késett. Már majdnem készen volt, amikor Fortuna közbeszólt: mindezt egy amerikai rajzfilmes személyében tette, aki véletlenül erre járván, saját rajzfilmfiguráit ismerte fel a filmben. (Felzúdulás az ellenzéki padsorokban.)
Ne legyünk igazságtalanok: valószínűleg azért lopták a rajzfilmfigurákat is, mert nagyon kellett sietni. Eredeti ötletnek tűnt amerikai figurákkal népszerűsíteni az Európai Uniót, és egyébként a “merjünk kicsik lenni” projekt részeként úgy gondolhatták, hogy mi, magyarok néhány hónap szocialista kormányzás után már egy rajzfilmfigurát sem vagyunk képesek megtervezni. (Derültség.) Gondolom, azóta ez a szerencsétlen, szocialista közeli Gát György kénytelen őrizni azt a rengeteg közpénzt, amit előre kifizettek neki ezért a fergeteges rajzfilmért. (Közbeszólás az ellenzéki padsorokból: Keller!)
Tisztelt Államtitkár Úr! Ha a gyerek későn kapja a felvilágosítást az iskolában, az is különböző gondok forrása lehet. Nem tart-e attól, hogy az érdemi felkészítés elmaradása problémákat okozhat a csatlakozás után?
Tisztelt Államtitkár Úr! Hány hónappal a csatlakozás után kívánják levetíteni Gát György csatlakozásra felkészítő rajzfilmsorozatát? (Derültség az ellenzéki padsorokban.) Kovács Lászlótól tudjuk, hogy a csatlakozásnak mindenki nyertese lesz. A kérdés az, hogy ez a felvilágosító rajzfilm mindenkit hozzásegít ahhoz, hogy nyertessé váljon, vagy csak a szocialista nómenkla-klientúrát.
Köszönöm szépen. (Derültség és taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir