DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. A képviselő asszony egyszeri, fél szívvel adott béremelésről beszélt a felszólalásában. Én megértem, hogy savanyú a szőlő, önök ugyanis egész szívvel nem adtak béremelést, noha 400 százalékosat méltóztattak ígérni a ciklus elején.
Ami a gyógyszeráfát illeti, szeretném felhívni a képviselő asszony figyelmét arra, hogy az Európai Unió szabályai szerint 5 százalék alatti áfakulcs nem létezik, minden terméket legalább 5 százalékkal áfáztatni kell.
(10.00)
Ez nem mindenütt és minden termékre nézve van így. Vannak országok, ahol bizonyos termékek nulla kulccsal áfáznak, ezt azonban azért tehetik meg, mert a csatlakozási szerződés során úgy tárgyaltak, hogy ezeket kikötötték maguknak. Önök ezt a tárgyalás során elmulasztották kikötni. Nagyon szépen kérem, hogy ezért ne tessék a mi nyakunkba varrni!
Ami a táppénzt illeti: szeretném felhívni képviselő asszony figyelmét, hogy kétségtelenül Bokros Lajos idején kurtították meg a táppénzt, ám önök négy évig kormányoztak - többek között ön is, képviselő asszony, az ügyért több-kevésbé felelős politikai államtitkár volt, amíg ki nem nevezte magát szenátornak -, és Bokros Lajosnak ezt az önök szerint nagyon méltánytalan intézkedését nem tetszettek korrigálni.
Végezetül pedig hadd mondjak el néhány számot azzal szemben, amit ön elmondott! Tisztelt Képviselő Asszony! 2002-2003-ban 300 milliárdos többletet fordított a kormány az egészségügy támogatására, ehhez képest 2004-ben az Egészségbiztosítási Alap kiadása több mint 10 százalékkal nő, a gyógyszertámogatások támogatása 12,6 százalékkal, a gyógyászati segédeszközök támogatása 19 százalékkal fog növekedni. Az egészségügyi infrastruktúra fejlesztésére, kórházfejlesztésre, a gép-műszer programra együttesen több mint 25 milliárd forint jut. Nem hiszem, hogy méltányos volt, amit ön elmondott.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir