GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Képviselő Úr! A gazdasági tárca álláspontja szerint is a Budapestet, Jászberényt, Dormándot összekötő, három megyén áthaladó 31-es számú másodrendű főút a jelentős forgalmú útvonalak közé tartozik. Amint azt a képviselő úr is említette, mára különösen elhasználódott a főút Heves megyei szakasza. A területileg illetékes közútkezelőnek az utóbbi években csupán arra volt lehetősége, hogy elvégezze a balesetveszélyes szakaszok javítását.
Egyetértek a képviselő úrral abban, hogy a dél-hevesi térség és a Tisza-tó jobb megközelítése érdekében is fontos lenne a szóban forgó, mintegy 23 kilométer hosszú útszakasz mielőbbi felújítása. Az előzetes becslések szerint ennek költségigénye mintegy 1,5 milliárd forint, amely a burkolatszélesítési, vízelvezetőrendszer-korszerűsítési, csomópont-átépítési és hídfelújítási munkákat foglalja magában.
Figyelembe véve a 2004. évi forráslehetőségeinket, a jövő évi útfelújítási, -fenntartási, illetve -rehabilitációs programban nem tudom megígérni a képviselő úrnak a 31-es út korszerűsítésének megkezdését, ugyanakkor elismerve a jelenlegi állapot tarthatatlanságát, terveink szerint 2005-től megkezdhetjük, és még ebben a kormányzati ciklusban be is fejezzük a 31-es út Heves megyei szakaszának felújítását, hozzájárulva ezzel a Tisza-tó idegenforgalmának növeléséhez, illetve a Heves megyei térség gazdaságának további fellendítéséhez.
Köszönöm figyelmüket. (Godó Lajos tapsol.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir