SZIJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! 1996-ban egy meglehetősen érdekes és bonyolult történet vette kezdetét Hajdúszoboszlón. 1997-ben a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Kökény Mihály miniszter úr által vezetett kuratóriuma arról döntött, hogy az állam tulajdonában lévő két hajdúszoboszlói hotelt, a Hotel Mikrót és a Hotel Hőforrást Pántya György cége, a Thermál-Piramis Kft. veheti meg, az a cég, amely egy egymillió forintos törzstőkéjű cég. Érdekes módon, amikor kiderült, hogy ez a cég hozzájuthat ehhez a két állami tulajdonban lévő ingatlanhoz, a 730 millió forintos alaptőkével rendelkező Dél-alföldi Regionális Rt. belépett ebbe a cégbe. Az a Dél-alföldi Regionális Rt., amelynek többségi tulajdonosa ekkor az önök által jól ismert Huszty András által vezetett Magyar Fejlesztési Bank volt. Ezért a két ingatlanért 78 millió forintot kellett fizetni; és érdekes módon ezek után mintegy 700 millió forintos hitelt nyújtott három bank ennek a Thermál-Piramis Kft.-nek, mégpedig - a Demokratában megjelent adatok és bizonyítékok szerint - a Konzumbankról, a Magyar Fejlesztési Bankról, valamint a Magyar Külkereskedelmi Bankról van szó.
Tisztelt Miniszter Úr! Hogyan lehetett az vajon, hogy egy 78 millió forintos ingatlan megvásárlása esetén 700 millió forintos állami hitel jutott ennek a cégnek?
Lehetett-e szerepe ebben az ügyben annak, hogy a Pántya György által jegyzett másik cég, a Grátis '92 Biztosítási Bróker Részvénytársaság felügyelőbizottsági tagjai között 1998 és 2000 között megtaláljuk Kiss Elemért, Medgyessy Pétert és Sándor Lászlót?
Várom megtisztelő válaszát. (Szórványos taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir