DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS

Full text search

DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS
DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS igazságügyi minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A terrorizmus elleni küzdelem sikeréhez mindenképpen az szükséges, hogy összehangoljuk erőfeszítéseinket a világ többi országával. Magyarország mind a tengerhajózás biztonsága elleni jogellenes cselekmények visszaszorításáról szóló egyezményt, mind pedig a kontinentális talapzaton rögzített mesterséges szigetek biztonsága elleni jogellenes cselekmények visszaszorításáról szóló jegyzőkönyvet aláírta. A megerősítésről szóló okirat letétbe helyezésére 1989. november 9-én került sor a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet főtitkáránál; az egyezmény és a jegyzőkönyv 1992. március 1-jén hatályba lépett.
Az egyezmény és a jegyzőkönyv nemzetközi jogi hatálybalépésének időpontjában a belső jogi kihirdetés azért nem történt meg, mert akkoriban magyar lobogó alatt hajózási tevékenység nem folyt a tengereken. Mára azonban mindkét dokumentum kihirdetése időszerűvé vált, mert egyrészt ezek is a terrorizmus elleni nemzetközi szintű intézkedések közé sorolhatók, másrészt pedig a tengerhajózás a Magyar Hajózási Rt. által beszerzett tengeri hajók üzembe állításával újra megindulhat.
(17.40)
A büntető törvénykönyv jelenleg hatályos rendelkezései mind az egyezményben, mind pedig a jegyzőkönyvben foglalt cselekményeket a jelenleg hatályos jogunk alapján is büntetni rendelik, éppen ezért nincs akadálya annak, hogy a magyar jogrendszer részévé váljon és kihirdessük ezt a nemzetközi egyezményt.
Kérem ezért önöket, hogy támogassák a javaslatot. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir