KOVÁCS FERENC

Full text search

KOVÁCS FERENC
KOVÁCS FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Sárvár városa több évtizedig szenvedett a városon áthaladó, a soproni határtól a forgalmat a Balatonig vivő 84-es számú út belterületi szakaszától. A polgári kormány idején végre elkezdődött a várost elkerülő útszakasz építésének első üteme.
A közel 8 milliárd forintos beruházással elkészülő útszakasz tartalmaz annyi műtárgyat és hidat, hogy az avatni akaró miniszterelnökök és miniszterek szinte mindegyikének jut külön-külön egy-egy. Az avatás után úgy diktálja majd a logika, hogy folytatódjon a már megtervezett második ütem is, amely a megyeszékhelyről érkező forgalomtól mentesítené a várost, a városközpontot. A Széchenyi-terv pluszban a polgári kormányzat már a folytatás fedezetét is garantálta. Ez a sík terepen kevesebb kiadással megvalósítható szakasz könnyebben elkészíthető, és azzal is indokolható, hogy egy új, rövid távú rész megépítésével közvetlenül is csatlakozhatna a négyezer főt foglalkoztató ipari park közúthálózatához, az évi 42 ezer kamion terhétől kímélve a városon a műemlék épületek mellett vezető utakat és az itt élőket.
Az ipari parkban tett látogatása során Csillag miniszter úr is meggyőződhetett arról, hogy a Flextronics-csoport is érdekelt az út meghosszabbításában, és ennek létrejöttét egy, a 86-os utat átszelő vasútvonal feletti felüljáró építésének finanszírozásával is támogatná.
Tisztelt Államtitkár Úr! A fentiek ismeretében mikorra tervezi a közlekedési tárca a sárvári elkerülő út félkörívének a befejezését? Válaszát a sárvári polgárokkal együtt érdeklődéssel várom.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir