DOMOKOS LÁSZLÓ

Full text search

DOMOKOS LÁSZLÓ
DOMOKOS LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Azt gondolom, a gazdaság alakulásáról olyan vita alakult ki, amelyben Boldvai László képviselő úr gondolataira reagálni kell, mégpedig a számvevőszéki bizottság néhány gondolatát szeretném ideidézni.
Azt kell mondanunk, mi abból indulunk ki a zárszámadás értékelésekor, hogy a jelenlegi gazdasági folyamatokban tapasztalhatóak azok a nehézségek, amelyek a költségvetést továbbra is az egyensúlytalanság helyzetében tartják. Tehát közel nem arról van szó, hogy a 2002 júliusáig tartó folyamatok hozták létre ezt a helyzetet, hanem ehhez hozzáadódtak azok a döntések, amelyek a szakbizottság szerint is drámai módon, folyamatosan növelték az államadósságot, és a maaschrichti kritériumokat meghaladó helyzet alakul ki az államadósság tekintetében. A gazdasági növekedés lassulásának és az ország gazdasági állapotában való folyamatoknak a megakasztása nem történt meg. Erre szeretnénk egyszer felhívni a figyelmet.
A másik gondolat, amire azt gondolom, mindenféleképpen reagálni kell, az, hogy bizony a Környezetvédelmi Minisztérium olyan véleményt kapott, amely határozottan elutasító. Viszont érdemes kiemelni, amit az Állami Számvevőszék több éven át korábban jelzett, hogy a Környezetvédelmi Alap Célelőirányzattal bizony sok gond volt. Ennek a szabályozása végül is az előző kormány időszakában rendeződött. Megállapítja, hogy a megfelelő szabályzatok elkészültek, és ez alapján ez a rész viszont már rendezett viszonnyá vált. Azt gondolom, ez az a jelzés, ami mutatja, hogy a múltból az Állami Számvevőszék pozitív javaslatait (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a polgári kormány valóban fogadta.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir