DR. WIENER GYÖRGY

Full text search

DR. WIENER GYÖRGY
DR. WIENER GYÖRGY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Lényegében Bőhm András már elmondta azt, amit én is válaszolnék Font Sándor képviselőtársamnak, azonban úgy vélem, hogy a cím elolvasásával kellene még erősíteni azt a gondolatmenetet, amit ő kifejtett.
A címben tudniillik nemcsak arról van szó, hogy kinek milyen a politikai felelőssége a mostani kormányzati tényezők közül, hanem például a cím utal arra, hogy milyen szerepet töltött be a Britton cégcsoport a tranzakcióban. Tehát semmiképpen nem állíthatjuk azt, hogy ennek a vizsgálóbizottságnak a tárgya kizárólag a politikai felelősség megállapítása lenne. Valóban, a Fidesz él azzal a lehetőséggel, amelyet számára az alkotmány biztosít 21. §-ának (2) bekezdésében, hogy bármely kérdés megvizsgálására vizsgálóbizottságot hozzon létre, noha a korábbi parlamenti ciklus alatt ez ellen erőteljesen tiltakozott.
Csupán most derült ki, ebben a vitában, s elsősorban Font Sándor képviselőtársam felszólalása nyomán, hogy tulajdonképpen ezt a hosszú címet le lehetne rövidíteni, és az egész cím az utolsó másfél sorra redukálódhatna, ahol az kezdődik: “…és az egész botránysorozattal kapcsolatos kormányzati és kormánypárti politikusok érintettségének kivizsgálása”. Az a probléma azonban, tisztelt képviselőtársaim, hogy a rendelkezésünkre álló eddigi hírlapi és más adatok egyáltalán nem bizonyítják a kormánypárt, illetőleg a kormánypárti politikusok érintettségét, csupán érintőleges adatokat, adatfoszlányokat tartalmaznak, és egyetlenegy megdönthetetlen erejű bizonyíték áll az önök rendelkezésére, amit eddig is mindenki tudott, az, hogy Medgyessy Péter volt az Inter-Európa Bank elnöke. Ebből a tényből kívánják ezt az egész konstrukciót felépíteni.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir