SZIJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy ez a körülbelül másfél óra, amit itt eltöltöttünk együtt ezzel a vitával, önmagában igazolja azt, hogy erre a vizsgálóbizottságra szükség van. A vizsgálóbizottságot létre kell hozni, hiszen az a vita, amit mi itt most lefolytattunk, nem igazán a vizsgálóbizottság létrehozásáról, hanem már a vizsgálóbizottság által vizsgálandó tényekről, a vizsgálóbizottság által felderíteni kívánt folyamatokról szólt.
Magyarul: igenis szükség és igény van ezen vizsgálóbizottság felállítására, szükség és igény van arra nemcsak egymás között, hanem a közvélemény részéről is, hogy arra a 123 világosan megfogalmazott kérdésre, amelyek az előterjesztésben benne foglaltatnak, világos válaszokat kapjunk.
Igen, ki kell terjeszteni a vizsgálatot 2001-2002-re is természetesen, hiszen ebben az időszakban hagyta el az a 6,2 milliárd forint azt a bankot, amelynek igazgatótanácsi elnökét Medgyessy Péternek hívják, az a 6,2 milliárd forint, amely minden bizonnyal kulcsszerepet játszott ebben a pénzmosási és sikkasztási ügyletben.
Éppen ezért én csak a reményeimet tudom kifejezni, tisztelt képviselőtársaim, hogy a vizsgálóbizottság korrekt, politikailag elfogulatlan munka végén egy jelentés elfogadásával tudja lezárni a működését, amelyről itt majd a parlament plenáris ülésén is beszélhetünk, és amely révén a közvélemény, amely várja az egyértelmű válaszokat, valóban egyértelmű válaszokat kaphat.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir