DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Néhány tényre én is hadd reagáljak, amit Jauernik képviselő úr elmondott. Az önkormányzatok fele, tisztelt képviselőtársaim, önhibáján kívül hátrányos helyzetű. Ez azt jelenti, hogy nem a saját ellátása következtében, hanem külön állami támogatásra szorul, mintegy az önkormányzatok fele. Ráadásul ezen belül a bért nem fizető önkormányzatok száma mintegy 7 milliárd forintot vett igénybe, közel 500 ilyen önkormányzat volt, amelyik nem tudott bért fizetni. És ezek azok az önkormányzatok voltak, amelyeknek olyan feltételeket teremtettek önök a költségvetés során, hogy ne lehessen ebbe normál módon bepályázni - csúnya szóval.
Még valamit, amit az eredeti felszólalásomban nem mondtam, hogy milyen lesz az önkormányzatok jövője. Önök 600 kis postát fognak bezárni a településeken, és szárnyvonalakat ezer kilométeres nagyságrendben fognak felszedni vagy a nehéz helyzetben lévő önkormányzatoknak átadni. Valóban elsivatagosodik nemcsak a homokhátság, hanem jelképesen a magyar önkormányzati rendszer, amennyiben az elvett 120 milliárdot, az ígért kétszer 50 milliárdot nem adják meg.
S ezt nemcsak mi mondjuk, Jauernik István képviselőtársam, hanem a TÖOSZ mint érdekvédő szövetség és az Állami Számvevőszék is.
Köszönöm figyelmüket. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir