FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Nem gondoltam, hogy a kor előrehaladtával ilyen súlyos memóriazavar is felléphet néhány képviselőtársamnál (Szórványos derültség az ellenzék soraiban.), jelesül Tatai-Tóth Andrásnál (Moraj az MSZP soraiban. - Dr. Vojnik Mária: Ejnye!), ezért most megismétlem, hogy mit mondtam épp az iskolák és a pedagógusok védelmében a jelenlegi, véleményünk szerint elfogadhatatlan oktatáspolitikával szemben.
Tehát: “A gyermeknevelésben a liberális családi romhalmaz képviselői már el sem tudják képzelni lassan a szülő szerepét, a tanári kar együttműködését a nevelésben a szülőkkel korlátozzák, a tanárok számára lehetetlenné teszik a fegyelem betartatását, és így a színvonalas oktatást a gyermekek számára, az oktatási törzsanyagból a nemzeti kultúra egyre jobban kimarad. Milyen esélyeket ad egy ilyen igénytelen közoktatás az átlagember gyermeke, a következő generáció számára, miközben az ezt létrehozók gyermekei elit hazai és külföldi iskolákba járnak?” Az önök gyermekei... (Dr. Gyimesi József: Ez a céljuk!)
Én ezt mondtam el. Ha ez önnek sértő (Közbeszólások az MSZP soraiból.), azt én megértem, az utolsó mondatot, de ez a tény. Ami viszont a hazai oktatási rendszert illeti, abban mélyen egyetértek Sisák Imre képviselőtársammal, aki öt gyermeken keresztül tudja, én pedig három gyermekemen keresztül tudom, hogy hol tart ma a vidéki oktatási rendszer, és önök milyen ultraliberális eszmét dolgoztak ki arra, hogy a vidék oktatását ellehetetlenítsék. Erről szól az önök programja.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban. - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Úgy van!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir