KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! 1999-ben 6,2 százalékos inflációt terveztek, 10 százalékot meghaladó infláció volt. Például 2001-ben 6 százalék inflációt terveztek, 9,2 százalékos infláció volt. Ezzel az a baj, tisztelt képviselőtársaim, hogy a támogatásokat meg a fizetéseket, a jövedelmeket, meg mondjuk, az önkormányzatok támogatásait ezekhez a tudatosan alultervezett inflációs adatokhoz tervezték, és ezek után pedig több száz milliárd forintnyi haszonra tettek szert, amit nem adtak oda azoknak természetesen, akiket illetett volna.
(11.00)
Én még arra is emlékszem, hogy ennek következtében például a nyugdíjasok több ezer forintot hiteleztek egy éven keresztül a kormányzatnak (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Kamatostul!), amit aztán a végén vasaltak ki.
Ami az 1995-ös stabilizációs program után történteket illeti: való igaz, akkor megugrott az infláció, mert számos intézkedés együttes eredményeként többek között ilyen módon lehetett stabilizálni a gazdaságot. (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) Ennek - bármennyire is tagadják önök, kedves képviselőtársaim, de azt a stabilizációs programot egyetemeken tanítják a világ számos pontján! (Arnóth Sándor: Így van! - Közbeszólások a Fidesz soraiból. - Az elnök csenget.) - volt következménye az, hogy 1998-tól kezdődően önök több éven keresztül eltapsolhattak néhány száz milliárd forintot, aminek következtében most megint gazdasági problémákkal kell ennek a kormánynak szembenéznie. (Dr. Áder János: Ez hazugság!)
A jövő pedig azt hozza, hogy ezt a helyzetet rendezni fogjuk (Babák Mihály: Hogyan? Konkrétan?!), és ennek a helyzetnek a rendezése árán teremtünk olyan körülményeket, ami valóban megalapozza az ország hosszú távú fejlődését. (Babák Mihály: Halljuk!)
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir