SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Jauernik Istvánnal sokszor vitáztunk már az önkormányzatok helyzetéről.
Képviselő Úr! Két dologról kell számot adni. Egyrészt: kétségtelen, hogy az önkormányzatok sokkal több pénzt kaptak - de az önkormányzatokhoz sokkal több feladatot telepítettek. Az 50 százalékos közalkalmazotti bérfejlesztésnek nincs meg a fedezete, és képviselő úr, le kell menni az önkormányzatokhoz, szét kell nézni, meg kell kérdezni őket, és akkor azt hiszem, meggyőződhet arról, hogy nem biztos, hogy igaza van. (Jauernik István: Mikor menjek hozzátok?)
(13.00)
A másik: a gyes melletti jövedelempótlék kérdésében... (Jauernik István folyamatos közbeszólásaira:) Képviselő úr, én meghallgattam csöndben önt, kérem, ha lehet, tegye ezt ön is. Tehát a gyes melletti jövedelempótlék kérdésében pedig csak egyetlenegy dolgot tudok, az egészen biztosan kedvező, pozitív döntés volt, hogy 34 milliárdot kifizetnek 2000. január 1-jétől 2002. március 7-ig. De még egyszer mondom: Bokros-csomag, Bokros-csomag, Bokros-csomag. 1996. április 15-től 1999. december 31-ig nem fizették ki a legrosszabb helyzetben lévőknek. Nem sorolom el még egyszer végig az egészet, csak három dolgot hadd mondjak: nem volt gyermekek után járó adókedvezmény, nem járt alanyi jogon a gyes, és nem működött a gyed intézménye, innentől kezdve azoknak a családoknak nem adták oda leginkább a 6700 forintot, akik a legjobban rászorultak volna.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir