SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR (SZDSZ): Tisztelt Képviselőtársaim! Mi a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumban a Széchenyi-terv fontos eredményének tartottuk, hogy a korábban különböző helyeken fellelhető és rendszertelenül meghirdetett pályázható forrásokat egységbe fogta, egybevonta, egyszerre hirdette meg. A Széchenyi-terv azonban hihetetlen politikai töltetet kapott pró és kontra, és tulajdonképpen messze túlnőtt a saját jelentőségén.
Az előző négy évben, tisztelt képviselőtársaim, szép csendben, de jóval nagyobb segítséget nyújtott a vállalkozóknak - mondom, az előző négy évben - a mikrohitelprogram, a különféle hiteltámogatások, mint maga a Széchenyi-program, csak a Széchenyi-programot nagyon jó, lelkesítő hatással lehetett megtölteni.
Egyébként a Széchenyi-támogatásoknak itt van előttem a pontos statisztikája: a 2001. évben 9988-an nyertek, ebből 6184-en egymilliónál kevesebbet, 22-en pedig 500 milliónál többet. A kettő közötti nyertes pályázat, azaz 3782 az, amit a kis- és középvállalkozók nyertek; 3782, mert a picit a lakosságiak kapták, a háztartások, a nagyot pedig a nagyvállalkozók. 2002-ben ugyanezen vállalkozói réteg, tehát a kis- és középvállalkozók közül 2323-an nyertek. Ez, hasonlítva a 800 ezres tömegéhez a kis- és középvállalkozóknak, tényleg elenyésző. Nem ez vitte a kis- és középvállalkozásokat, higgyék el, tisztelt képviselőtársaim. (Az elnök jelzi az idő leteltét.) Megvolt a jelentősége, de nem ez volt a döntő.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium ezt felismerve alakította át - egyébként alapvetően - az előző kormány által kidolgozott mikrohitel- és hiteltámogatási elveken a saját Széchenyi-vállalkozásfejlesztés… (Az elnök kikapcsolja a szónok mikrofonját. - Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir