DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Úgy látom, szükséges néhány szót említeni az 5246/3. módosító javaslatról, mert sok felszólaló, vagy több kormánypárti, soknak nem nevezhető felszólaló szavaiból azt vettem ki, hogy nem ismerik a saját párttársaik által beadott módosító javaslatot.
Úgy szól az említett sorszámú módosító javaslat, hogy mielőtt megkezdi az a parlamenti vizsgálóbizottság a munkáját, amit négy fideszes képviselő javasolt felállítani, az előtt vizsgálja meg azt a 61 kérdést, amit Tóth Károly még előzménynek bátorkodott nevezni, és lehetőség szerint ennek a bizottságnak az időtartamát korlátozzuk hat hónapban, és ennek a bizottságnak az elnöke, aki a munkát vezeti, legyen egy kormánypárti képviselő.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ez a javaslat egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy megakadályozza az általunk kezdeményezett vizsgálóbizottság felállítását. Ha önök ezekre a kérdésekre, amiket itt feltettek, választ akartak adni, eddig is nagyon sok lehetőségük volt, és ezután is nagyon sok lehetőségük van. Kézenfekvő, hogy létrehoznak egy olyan parlamenti vizsgálóbizottságot, amely ezzel a kérdéskörrel foglalkozik, mert önök fontosnak tartják. Zárójelben megjegyzem, eddig is volt lehetőségük, ezután is lesz lehetőségük, hogy ezeket a kérdéseket tisztázzák.
Szeretnék mindenkit tájékoztatni, bár nem így látszik, a Magyar Szocialista Párt kormányon van. Igaz, hogy nem a kormányzással van elfoglalva, hanem az ellenzéki képviselők bírálatával, de kormányon van, miniszterei vannak, lehetősége van ezeknek a kérdéseknek a tisztázására, például annak, hiszen szerepel benne, hogy érkezett-e Pintér Sándor belügyminiszterhez, Demeter Ervin nemzetbiztonsági miniszterhez olyan bejelentés, ami Kulcsár Attila, Rejtő s a többi. Kérem szépen, menjenek az irattárba és vegyék elő, vegye elő a jelenlegi belügyminiszter, vegye elő a jelenlegi nemzetbiztonsági miniszter, vetesse elő, és kap rá választ.
De a kérdések között szerepel, és elnézést kérek, három másodperccel lépném túl az időkeretet, hogy milyen jellegű tranzakciók folytak 1998 és 2002 között a Nemzeti Autópálya és a Vegyépszer között. Kérem, hívják be a Nemzeti Autópálya vezetőjét, hívja be a gazdasági miniszter, és választ kap rá. Tehát a kérdések álkérdések, és csak azt a célt szolgálják, hogy megakadályozzák a vizsgálóbizottság létrejöttét.
Köszönöm a figyelmüket. Elnézést az időkeret túllépéséért. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir