DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES

Full text search

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES
DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Hogy ki nem akar vizsgálóbizottságot, azt most a kedves rádióhallgatók abból fogják megtudni, hogy én a részletes vitában a 4., 5. és 6. javaslathoz kívánok hozzászólni. Részletes vita van, kedves Szabó képviselő úr, nem tudom, hogy ki nem támogatta a részletes vitára bocsátást. De a 4., 5., 6. javaslat előterjesztője, Csiha Judit nincs itt, Wiener György nincs itt, Tóth Károly már elment.
Akkor talán a jegyzőkönyvből meg fogják tudni, hogy a 4. pont azt javasolja, hogy a bizottság tagjainak csak olyan képviselő választható meg, aki C típusú átvilágításon átesett. Nem tudom, a szocialisták miért misztifikálják ezt az úgynevezett C típusú átvilágítást, hiszen a nemzetbiztonsági kérdéseket a nemzetbiztonsági bizottság vizsgálja, ott C típusú emberek ülnek, a rendészeti bizottságnak is vannak feladatai a bűncselekménnyel kapcsolatosan, és a vizsgálóbizottság az általános politikai felelősséget akarja kideríteni, és a nyilvánosság elé tárni. Ehhez képest önök azt akarják, hogy csupa C típusú, úgymond átvilágított képviselő legyen ebben a bizottságban, ami újabb másfél, de legkevesebb egy hónap időveszteség a 6. ponttal kapcsolatosan.
Önök azt mondják, hogy hat hónap alatt be kell fejezni. Ha át kell világítani a C típusú tagokat, akkor egy hónap már eleve odavész, Szabó úr, mert ebbe a bizottságba nem a nemzetbiztonsági embereket meg nem a rendészeti embereket kell beültetni, hanem itt pénzügyi kérdésekről, költségvetési kérdésekről van szó. Arról pedig nem is beszélek, hogy önök ezeket a dolgokat már eljátszották, ugyanezt az elnökséggel, a C típusú átvilágítással, az időhatárral akkor, amikor a miniszterelnökük, a D-209-es titkos ügynök lebukott, lelepleződött, és az akkori vizsgálóbizottság (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) éppen azért nem jutott semmire, mert ugyanezekkel a javaslatokkal akkor sajnos nem lehetett megoldani azt a problémát, ami nemzetközi botrány.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir