DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Nagyon megtisztelő Demeter képviselő úr részéről, hogy felvilágosít bennünket a parlamentáris demokrácia működéséről, külön köszönettel tartozunk neki ezért, de Demeter Ervin képviselő úr természetesen téved, senki nem akarja itt az ellenzéket vizsgálni.
Egy ügyet akarnak vizsgálni, amely ügy szálai legalább 2001 elejéig nyúlnak vissza, de különböző adatok, különböző, újabban felbukkant ismeretek arra utalnak, hogy ugyanebben a bankban és ugyanezekben a körökben a most vizsgálni kívánt cselekménynek korábbi előzményei is lehettek. Akkor történetesen nem ez a kormány volt hatalmon. Az akkori kormányt a ma ellenzékben lévő két párt, meg egy, a parlamentből azóta eltűnt harmadik támogatta.
Megértem képviselőtársaimnak azt a szándékát, hogy az egész bűncselekmény-sorozatnak csak azt a részét vizsgálják, amelyik a jelenlegi kormány idejére esett. Ha én ellenzéki volnék, nyilvánvalóan én is ezt kezdeményezném, de azt gondolom, hogy ha egyszer egy ügyet elkezdünk vizsgálni, akkor nem lehet megmondani azt, hogy csak a 2002. május 27-ét követő eseményeket tessék vizsgálni, és minden, ami azt megelőzően történt, érdektelen. Valóban a kormányt kell ellenőrizni, képviselő úr, az éppen aktuális kormányt.
Ennek az ügynek az idején legalább két kormány volt hatalmon, tehát két kormány ebben való érintettségét kell ellenőrizni. És ha önök felteszik azt a kérdést, hogy Tóth András államtitkár miért találkozott Kulcsár Attilával, akkor azt gondolom, teljesen jogosan teszik fel mások azt a kérdést, hogy Áder János Fidesz-frakcióvezető, az előző házelnök miért (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) találkozott Kulcsár Attilával.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir