DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőház! Azért, ha jól emlékszem, az eredeti indítványban a Fidesz-frakció 123 kérdés különös megvizsgálására kívánta felállítani ezt a vizsgálóbizottságot. Hálás lennék Demeter képviselőtársamnak, ha elmagyarázná, hogy 123 kérdés kivizsgálása miért lehetséges, további 61 kérdés kivizsgálása miért nem lehetséges. Mi a nagyságrendi különbség 184 kérdés és 123 kérdés kivizsgálása között? Miért lehetetlenítené el a vizsgálóbizottságot, ha további 61 kérdést azokra az előzményekre vonatkozóan is megvizsgál, amely előzmények történetesen, mit tegyünk, a Fidesz-kormány idején keletkeztek?
Magam is arra lettem figyelmes, amire Tóth Károly képviselőtársam, hogy úgy látom, önök olyan nagyon nem is akarnák ezt a vizsgálóbizottságot. Hiszen ha a vizsgálóbizottság föláll, attól a pillanattól kezdve nem lehet gyanúsítgatni, nem lehet napirend előtti felszólalásokat megereszteni, nem lehet interpellálni. Attól a pillanattól kezdve a vizsgálóbizottság vizsgálódik, és ez önöknek nem jó. Tudniillik esetleg a vizsgálóbizottság kivizsgál valamit. Önöknek az a jó, hogyha halászhatnak a zavarosban, hogyha nincs vizsgálóbizottság, nincs vizsgálat, ezzel szemben önök mindenféle gyanúsításokat kész tényként kezelve itt, az Országgyűlés plénumán elmondhatnak.
Tisztelt Képviselő Úr! Az, hogy önök tegnap nem óhajtották általános vitára bocsátani ezt a határozati javaslatot, az, hogy önök nem nyomtak gombot annak érdekében, hogy lehetőség szerint ne legyen határozatképes a Ház, és ne szülessék meg a részletes vitára bocsátás, csak alátámasztja ezt a gyanút. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir