SZIJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt másfél évben számtalanszor voltam kénytelen végighallgatni itt, a plenáris ülésen néhány kormánypárti képviselőtársam folyamatosan ismétlődő retorikáját, mintha betanulták volna azt a mondatot, amely szerint a jelenlegi ellenzéki pártok még kormánypártokként megakadályozták vizsgálóbizottság létrehozását.
Nos, tisztelt szocialista párti képviselőtársaink, önök most pontosan ezt csinálják. Önök meg akarják akadályozni, és nyilvánvalóan a parlamenti többségüknél fogva meg is tudják akadályozni annak a vizsgálóbizottságnak a létrehozását, amely vizsgálóbizottság létrehozását négy fideszes képviselő kezdeményezte. Mert azok a módosító indítványok, amelyeket önök benyújtottak... - és ne legyen illúziónk, nyilvánvalóan az önök parlamenti többsége ezt meg is fogja szavazni, ezáltal ez a vizsgálóbizottság már egy másik vizsgálóbizottság lesz, tehát önök nem engedték, hogy az a vizsgálóbizottság létrejöjjön, amelyet négy ellenzéki képviselő kezdeményezett itt, a parlamentben. Kíváncsi vagyok, hogy ezek után mennyire hitelesen fogják előadni ismét azon indokolásukat és azon mondatukat, amely szerint itt korábban megtörtént a vizsgálóbizottságok létrehozásának megakadályozása.
Másrészt, teszem fel én a kérdést, miért ne akarnánk mi vizsgálni ezt a folyamatot. Miért ne akarnánk megtudni azt, hogyan lehet az, hogy 6,2 milliárd forint távozott két szír állampolgár által abból a bankból, amely banknak az igazgatótanács-elnöki pozícióját Medgyessy Péter töltötte be? Hogyan lehet, hogy egy minden bizonnyal bűncselekményből származó pénzt a jelenlegi miniszterelnök bankjánál mostak tisztára?
Persze, önök az ilyen kérdésfeltevésben rendkívül jó teljesítményt nyújtottak az elmúlt másfél évben. Én arra vagyok kíváncsi, hogy Keller László ezeket a kérdéseket néhány héttel, néhány hónappal ezelőtt miért nem fogalmazta meg, de a válasz is megvan: mert 22 ügyből, amelyben ő feljelentést tett, egy sem teljesült. Azt gondolom, tisztelt képviselőtársaim, ezek a kérdések, amelyeket önök benyújtottak, hasonló sorsra ítéltetnének.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
(18.50)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir