PÁL TIBOR

Full text search

PÁL TIBOR
PÁL TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valójában nem is tudom, hogy kinek a vélt érdekében hord össze, nyugodtan mondhatom, ennyi hazugságot és ennyi téves információt (Közbeszólások a Fidesz soraiból.); kinek a vélt érdekében sért meg a munkájukat tisztességgel végző több tízezer rendőrt. (Taps az MSZP soraiban. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Így van! - Kósa Lajos: Mi van az ügyészekkel? - Dr. Répássy Róbert: És az ügyészek?)
Azt gondolom, képviselő úr, hogy önnek nincs felhatalmazása. Nincs felhatalmazása arra, hogy ilyen hivatkozási alapokat hozzon. Nincs felhatalmazása arra, hogy ezt a tömény hazudozást, amit itt előadott, és a tények szándékos összemosását és rosszindulatú elferdítését megtegye. Egy országgyűlési képviselőnek az ilyen irányú tevékenységre nincs felhatalmazása a választóktól. (Közbeszólás az MSZP soraiból.) Kovács úr, az ön által hozzám intézett interpellációban összehozott hazugságokat visszautasítom. (Taps az MSZP soraiban.)
Többször elhangzott már itt, a Ház előtt interpellációban az a tényadat, ami történt Kulcsár Attila Magyarországról történő eltávozásával kapcsolatban. Mindannyian tudjuk, hogy a rendőrség 2003. július 7-én rendelt el nyomozást Kulcsár Attila ellen sikkasztás bűntette elkövetésének alapos gyanúja miatt. Kulcsár Attila az országot 2003. július 1-jén hagyta el (Dr. Répássy Róbert közbeszólása.), tehát látható, hogy a kettő között van hat nap különbség. Ön bizonyára tudja azt is, hogy a hatályos büntető törvénykönyv szerint nincs lehetőség arra, hogy bárkit a rendőrség visszatartson, amennyiben nincs megfelelő gyanú és alap arra, hogy őt figyeljék, illetve a feljelentéssel nem rendelkeznek.
2003. július 1-jén, amikor Kulcsár Attila külföldre távozott, őt a Magyar Köztársaság rendőrsége nem figyelte és nem is kísérte, tehát nem tudta visszatartani. Kulcsár Attila hatályos idézéséről, amely július 17-ére szólt, a magyar rendőrség intézkedett, mivel nem jelent meg az idézésen, ezért nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene. Amint tudjuk, ez Bécsben meg is történt.
(14.00)
Az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága a jogszabályok alapján az ügyészséggel szoros felügyelettel végzi a nyomozást. A rendőrség a jogszabályok alapján a lehetséges és a szükséges intézkedéseket folyamatosan megteszi és meg is tette mindeddig.
Végezetül, tisztelt képviselő úr, szeretném önnek megemlíteni, hogy vannak olyanok, akik akadályozzák a rendőrség munkáját akkor, amikor esetleg közúti balesetben nem állnak a rendőrség rendelkezésére pont azért, hogy a munkáját megfelelően tudja végezni.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban. - Halász János: De szemtelen vagy.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir