DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőtársam! Mindenesetre megnyugvással veszem tudomásul, hogy ön most már csak érdeklődik, nem is kérdez, hiszen olvasta azt az anyagot, amire nézve a miniszter úrtól a választ írásban már megkapta - szó szerint ugyanazokra a kérdésekre, amiket itt feltesz.
Akkor megerősítem, hogy nyugodtan is tudjon aludni: a vagyonkezelés és a hatósági jogkör el lesz egymástól választva, mint ahogy ez alapvető alkotmányos követelmény. De nemcsak a vízügyi igazgatóságoknál lesz elválasztva, hanem el lesz választva a természetvédelmi hivataloknál is, külön lesz a nemzeti park vagyonkezelése, és külön lesz a Természetvédelmi Hivatal hatósági jogköre. A vízügynél ugyanúgy külön van a vagyonkezelés, külön van az a stáb, amelyik a felépítményekkel és az időszaki munkálatokkal, a karbantartással foglalkozik, és van egy másik, amelyik a hatósági jogkört gyakorolja, egymástól függetlenül, épp annak érdekében, mint amire ön is utalt, hogy egy szervezeten belül a hatóság ne próbálja meg a vállalkozásokat is irányítani.
Ami a szervezet megosztását illeti, nevezetesen, hogy ki hova kerül: itt sem a környezetvédelem nem kerül a vízügyhöz, sem a vízügy nem kerül a környezetvédelemhez, hanem egy olyan együttes rendszer kerül kialakításra, amelyben valamennyi, a korábbiakhoz képest hatósági szervezetként kivívott autonómiáját bizony csökkenteni fogja, és ez senkinek nem jó, már a saját szempontjából, hiszen presztízscsökkenést fog megélni a környezetvédelem is, a vízügy is és a természetvédelem is. Ez azonban nem lehet szempont.
A szempont az, hogy ezek a hivatalok január 1-jétől valóban úgy működjenek, hogy ez önnek is és valamennyiünknek, aki ezzel a területtel foglalkozik, a legnagyobb megelégedésére egy egyszerűsített és kezelhető, ellenőrizhető ügymenetet eredményezzen.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir