DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Önök úgy döntöttek, hogy a vízügyet és a környezetvédelmet összevonják, és ennek megfelelően ez év június végén egy jó átszervezéstervezetet jelentettek be a közigazgatási államtitkári értekezleten. Majd később ezt a jó javaslatot, amit egyébként mindenki támogatott, visszavonták, és most már a vízigek által támogatott, a korábbi rossz gyakorlatot magában hordozó javaslatot terjesztettek be.
Tisztelt Államtitkár Úr! A kérdéseimre menet közben önök írásban válaszoltak. Mivel önök is összevonták a kérdéseket, ezért engedje meg, hogy nagy számuk miatt én is összevonjam. Hogyan lehet úgy környezetvédelmi nagyobb összegekért küzdeni, ha hiányoznak a címek, mint például: az egységes területi környezetvédelmi és vízgazdálkodási felügyelet, illetve igazgatóság? Miért bírálták felül az eredeti javaslatot, amely mindenkinek jó volt, csak a vízügynek nem? Máig nem oldódott meg a szervezetkialakítás.
A módosított vízügyes tervezet szerinti szakaszmérnökségek, illetve őrhálózatok hogyan képesek lefedni a környezetvédelem teljes területét? Fennmaradhat ezek szerint az a gyakorlat, hogy arra ad a hatóság engedélyt, amiben egyébként vállalkozik is. Mikor kívánják az ellentmondások miatt felülvizsgáltatni az igazgatóságok vállalkozásait?
A 14. és 15. kérdéseimre adott válaszuk arra enged következtetni, hogy mégis elvetették ezt a rossznak nevezett vízügyes variációt, és az eredetihez, a jóhoz tértek vissza. Ha így van, akkor igazából nincs is kérdésem, csak észrevételem: mire volt jó az időhúzás, hacsak nem arra, hogy most nincs a költségvetésben cím? Ha viszont mégsem vetették el a rossz változatot, akkor abban bizony szerepel az a kht., amire önök azt mondják, hogy nem tudják, miről van szó, amikor is a vízügyesek a vállalkozásaikra adómentességet szeretnének kérni.
A vizes előterjesztésben sajnálatos módon (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) - egy másodperc, elnök úr - az szerepelt, hogy a vizet és a talajt nem vették környezeti elemnek. Valóban így gondolják, hogy a víz és a talaj nem környezeti elem, a zaj és a hulladék pedig igen?
Várom válaszait. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir