DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Ön június 2-án lényegében ugyanezt a kérdéskört érintette. Akkora azt mondta, hogy a szív- és érrendszeri betegségek elleni gyógyszerekről azt lehet hallani, hogy a gyógyszerek körét és a jogosultak körét drasztikusan csökkenteni fogják. Ahogyan a képviselő asszony is tapasztalhatta, ön akkor csak riogatott, mert nem történt semmi visszalépés sem a gyógyszerek körét, sem a jogosultak körét illetően.
Idén szeptembertől - mondtam én akkor - első lépésként az alapvető koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek estében a 70 százalékos támogatásból át fogjuk sorolni ezeket a 90 százalékos támogatásba. Ez a lépés megtörtént.
Az, hogy ön hallott olyan esetekről, amikor egyes gyógyszerek ennek ellenére drágábba kerülnek, ezen túlmenően - én örültem volna, ha felsorolta volna a gyógyszereket, mert talán akkor jobban tudnék ezzel a kérdéssel foglalkozni - sajnos az a helyzet, hogy a támogatás 70 százalékról 90 százalékra emelése önmagában természetesen nem garantálhatja azt, hogy olcsóbb lesz, csak az állam több segítséget ad ehhez. Ha adott esetben a gyógyszergyárak a korábbi időszakok elmaradt problémái miatt most emelnek gyógyszerárat, akkor ez ellen a kormány csak azzal tud hadakozni, ha ő maga több támogatást ad, és ezzel ellensúlyozza ezt a lépést.
Egyébként pedig, kedves képviselő asszony, a mi ígéretünk, ahogy ön is tudja, négy évre szólt, lépésről lépésre kívánunk haladni abban az irányban, hogy a ciklus végéig a kitűzött célt elérjük. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir