SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ebben a parlamentben egyszer már tettem fel kérdést azzal kapcsolatban, hogy ön tavaly nyáron a választási kampányban minden egyes állampolgárnak írt egy levelet, amelyben ingyen gyógyszert ígért két betegségtípusban szenvedőknek. Az egyik a csontritkulásban szenvedőknek szólt, az ígéret második fele pedig arról szólt, hogy aki szív- és érrendszeri betegségben szenved, számukra is ingyenes lesz ez a gyógyszer. Ön ebben a levélben tehát személyes ígéretet, garanciát vállalt erre. A levele végén azt is leírta, hogy üres beszéd helyett cselekvésre van szükség.
Ebből az ígéretből sikerült egy jó nagyot hátralépni, hiszen a mostani ígéretek már arról szólnak, hogy nem az összes szív- és érrendszeri betegségben szenvedő beteg fogja kapni az ingyen gyógyszert. Sőt, a gyógyszerek nem is lesznek ingyenesek, és a csontritkulásos betegségekről még nem is hallottunk egy szót sem. Mi történt? Nyár elején megígérte, hogy bizonyos koleszterinszint-csökkentő készítmények támogatását növelik. Ehelyett, amikor a beteg bemegy a patikába, sok esetben azt tapasztalja, hogy az olcsítás helyett - ahogy a miniszterelnök úr szokott fogalmazni, elnézést - többet kell fizetni a patikában. Van olyan koleszterinszint-csökkentő, amely 1500 forinttal kerül többe a patikákban azután, hogy önök emelték a támogatást. Könnyen elintézhetnénk ezt a problémát, és mondhatnánk, hogy van egy nagy magyar szocialista szótár, és amikor önök azt mondják, hogy olcsóbb lesz valami, akkor drágább lesz ez a készítmény.
Két kérdésem van, miniszterelnök úr, ezzel kapcsolatosan. Az egyik az, hogy van-e valami konkrét oka annak, hogy a beteg a támogatás emelése után uszkve 50-70 százalékkal többet fizet a gyógyszerért, mint mondtam, 1400-1500 forinttal.
(14.50)
A másik: tudja-e a miniszterelnök úr azt, hogy ez a támogatási rendszer nagyon erősen meg is terheli az Országos Egészségbiztosítási Pénztár kasszáját?
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir