DR. SCHVARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHVARCZ TIBOR
DR. SCHVARCZ TIBOR, az egészségügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Az egészségügyi bizottság szeptember 17-ei ülésén megtárgyalta a kutatási és technológiai innovációs alapról szóló törvényjavaslatot. A bizottsági vitában örömmel vettük azt, hogy a költségvetési szféra és a vállalkozói szféra egyaránt hozzá fog járulni a kutatás fejlesztéséhez, és a törvényjavaslatban megcélzott nagyságú befizetési összegek szerintünk nem jelentenek nagy terhet a vállalkozóknak.
A bizottságunk egy sajátos szempontból is vizsgálta ezt a törvényjavaslatot, hiszen az itt keletkező forrásokat azon mikrovállalkozások is igénybe vehetik, amelyek esetleg nem befizetői ennek az alapnak, és az egészségügyben számos ilyen mikrovállalkozás dolgozik, és reményeink szerint a jövőben még több lesz ezen vállalkozások száma.
(16.10)
Az egészségügyben nagyon sokszor van az, hogy fiatal kutatók, egy-két személyes vállalkozások nem jutnak megfelelő tőkéhez, gondolunk itt kisebb diagnosztikai laboratóriumokra. A jövőben ezek pályázhatják ezeket a kutatási pénzeket, és ebben a tekintetben komoly haszna lenne ezeknek az itt felhalmozott és az alapban elkülönített forrásoknak.
A bizottsági vitában elhangzott néhány aggodalom is, éspedig a garanciákat tekintve, hogy milyen garanciák vannak arra, hogy a pályázatnál azok nyernek, akiknek legnagyobb szükségük van ezekre a forrásokra, illetve a befizetés és az elosztás módjának garanciális kérdései merültek fel. A válaszokban és a vitában elhangzottak eloszlatták a bizottság tagjaiban felmerült kételyeket. Ezek után a bizottság 18 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett ezt a törvényjavaslatot általános vitára ajánlotta a tisztelt Háznak.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir