DR. PÓSÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. PÓSÁN LÁSZLÓ
DR. PÓSÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr, és köszönöm Mécs Imrének is a szíves szavait. Én is azt gondolom, hogy nincs vita közöttünk, tehát kiemelkedő támogatásra méltó a tudomány.
Azt szeretném csak kérni, és erre utaltam az előbbi felszólalásomban, hogy akkor adjuk ennek tanúbizonyságát, akár már most is, hiszen most kerülnek a parlament elé azok a törvények, amelyeknek egyébként valóban a tettek szintjén is tanúbizonyságát lehet adni. Hogy mire gondolok: elhangzott itt a mecénás szó, több képviselő úr szájából is.
Nos, a következőt szeretném jelezni: adjunk be olyan módosító javaslatot, ami például lehetővé teszi azt, hogy azok a személyek, akik egyébként a tudomány támogatására pénzt áldoznának, és a mai jogszabályok szerint ez ajándékozásnak minősül, illetékkel van megterhelve, és ez az illetékhányad bizony nem is csekély... - akkor itt bizony, ilyen célú adományozásnál, más legyen az illetékhányada. Sőt, én azt is tudnám javasolni, hogy egyáltalán ne legyen illetékhányada, vagy ahogy számos nyugat-európai és tengerentúli gyakorlatot láthatunk, adókedvezményekkel kifejezetten ösztönzik az ilyen típusú mecénási tevékenységet. Azt hiszem, hogy most, ősszel, ennél alkalmasabb időpontot végképp nem tudunk kínálni, amikor dönteni kell adótörvényekről, költségvetési törvényekről, és a kettő azért, képviselő úr, nem választható el.
Tehát én elismerem, fontosak a szimbólumok is, de a szimbólumok önmagukban “nesze semmi, fogd meg jól”, tehát mögéjük azért kell tenni tartalmakat is. Ha ez ügyben egyet tudunk érteni, hogy a tudomány ügye fontos, kiemelkedő támogatásra méltó, idézve a preambulumot, egyetértek vele, akkor uccu neki, rajta, lépjünk így, ennek szellemében.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir