ÚJHELYI ISTVÁN

Full text search

ÚJHELYI ISTVÁN
ÚJHELYI ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Gyorsabb is leszek, mint két perc, csak nem szeretném, hogyha a jegyzőkönyvekben válasz nélkül maradna néhány képtelen állítás, amit a képviselő asszony ma a parlament plenáris ülésén elmondott.
Hiszen az a kijelentése, hogy törvénytelen módon vállalt át a kormányzat a lakosság helyett valamilyen, egyébként a médiatörvény szerint valóban befizetendő üzemben tartási díjat, nem állja meg a helyét. Ön mondta éppen ezen mondat után, hogy az Alkotmánybíróság elé még csak most fog kerülni ez a kérdés. Innentől kezdve nem tudom, hogy egy parlamenti képviselő hogyan gondolja azt jogállamban, hogy önmaga megelőlegezi az Alkotmánybíróság későbbi döntését, és rögtön törvénytelennek nevez egy kormányzati döntést. És mi volt törvénytelen pontosan? Az a törvénytelen, hogy a kormányzó pártok úgy gondolták, hogy van egy majdhogynem adónemnek tekinthető, minden család által kötelezően befizetendő összeg, amit ők ezekután a lakosság terheit csökkentve nem fognak befizettetni? Hiszen szakemberek állítása szerint ezt a díjat majdhogynem többe kerül az államnak beszednie, mintsem amennyi haszna van belőle a médiastruktúrának.
Képviselő Asszony! Arra kérem - ezt többször mondtam már televíziós vitákban is és máshol is -, hogy legalább, ha vannak olyan intézkedések, amelyek bizonyíthatóan előrelépést jelentenek, és a lakosság terheit csökkentik, és mind a ketten tudjuk, hogy nem törvénytelenül született döntésekről van szó, akkor ezeket a nyilvánosság előtt, sem a televíziós vitákban, sem pedig a parlament előtt ne nevezze törvénytelennek.
Arra meg kíváncsi vagyok, hogy mit mond a médiahatóság elnöke, hogy őket zsarolták az elmúlt években az egyik kereskedelmi rádió részéről. Ez egy meglepő kijelentés a parlamenti jegyzőkönyvek számára.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir