DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Egy ismert közéleti hetilap immáron ötödik éve minden héten megkérdezi olvasóitól, nem hiányoznak-e nekik a válaszok a lap által rendszeresen feltett kérdésekre. A szóban forgó hetilap napokban méri, mióta nem kapott választ. Ahogy fogalmaznak, már 1853 napja nem tudják, mi is a válasz az újra meg újra feltett kérdéseikre.
Tisztelt Képviselőtársaim! Amióta a K&H- és Inter-európa-ügynek is nevezett brókerbotrány kirobbant, valami hasonló történik Magyarország polgáraival is. Hiába teszik fel maguknak vagy egymásnak napról napra, hétről hétre ugyanazokat a tisztázatlan kérdéseket, valamilyen rejtélyes okból az ügy szereplői - az ügyet vizsgáló hatóságok vagy a kormány tisztségviselői - nem hajlandók egyértelmű, világos válaszokat adni az embereknek, egyértelműen megfogalmazott, világos kérdéseikre.
Hogy egy kicsit kölcsönvegyem az említett hetilap modorát, szeretném önöket emlékeztetni azokra a legfontosabb kérdésekre, amelyekre az emberek mind a mai napig nem kaptak választ.
105 napja nem tudjuk, ki verette meg Szász Károlyt, a pénzügyi szervezetek törvényes működését felügyelő független állami hatóság elnökét. Kinek állhatott érdekében a bankfelügyelet vezetőjének megfélemlítése? Önöknek nem hiányzik a válasz?
103 napja nem tudjuk, miért állította azt a kormányszóvivő, hogy nincs állami szereplője a PSZÁF által vizsgált Pannonplast-ügynek. Tévedett vagy szándékosan hallgatta el, hogy 13 milliárd forint közpénz is került a Pannonplast-részvényeket felvásárló álbrókerhez? Önöknek nem hiányzik a válasz?
82 napja nem tudjuk, kinek a tanácsára vállalta magára Kulcsár Attila a milliárdos sikkasztást, amelyről azóta kiderült, hogy legalább egy tucat bűntársa volt az elkövetésben. Ki és mit ígért Kulcsár Attilának, amiért megtette ezt a nyilatkozatot? Önöknek nem hiányzik a válasz?
82 napja nem tudjuk, hogy a belügyminiszter asszony férje miért pont a pénzmosási folyamatban szerepet játszó Britton nevű cégtől bérelt ügyvédi irodát, és miért éppen abban az épületben, ahol Kulcsár Attila lakása volt. Önöknek nem hiányzik a választ?
82 napja nem tudjuk, kinek a döntésére került 13 milliárd forint közpénz az Állami Autópálya Kezelőtől a K&H Bank brókercégéhez, és miért esett az állami cég választása éppen a milliárdos sikkasztó által irányított befektetési tanácsadóra. Önöknek nem hiányzik a válasz?
82 napja nem tudjuk, kik szerepelnek Kulcsár Attila VIP-listáján, kik voltak a K&H Bank brókercégének kiemelt ügyfelei. Igaz-e, hogy Kulcsár ügyfelei között szocialista politikusok, ismert baloldali újságírók, Gyurcsány Ferenc cége, Kovács László hölgyismerőse és Medgyessy Péter barátja is megtalálható? Önöknek nem hiányzik a válasz?
81 napja nem tudjuk, hogy milyen felelősség terheli László Csabát, a K&H Bank volt vezérigazgató-helyettesét a pénzintézet brókercégénél történt bűncselekmény megelőzésének elmulasztásáért. Volt-e szerepe László Csabának abban, hogy pénzügyminisztersége idején 13 milliárd forint közpénz került korábbi bankjának brókercégéhez? Önöknek nem hiányzik a válasz?
75 napja nem tudjuk, miért találkozott Tóth András nemzetbiztonsági államtitkár személyesen a titkosszolgálatok által megfigyelt és lehallgatott Kulcsár Attilával, és miért nem rögzítettek semmit a találkozójukon elhangzottakból. Miért nem a hivatalában fogadta az államtitkár Kulcsár Attilát, miért a bróker ügyvédjének irodájában jött létre a találkozó? Önöknek nem hiányzik a válasz?
74 napja nem tudjuk, hogyan szökhetett külföldre Kulcsár Attila a rendőrség orra elől úgy, hogy maga értesítette a rendőröket távozási szándékáról, a titkosszolgálatok pedig folyamatosan jelentették a rendőröknek tartózkodását. Kinek áll érdekében Kulcsár távoltartása a büntetőeljárástól, kinek van félnivalója attól, hogy Kulcsár Attila vallomást tesz? Önöknek nem hiányzik a válasz?
S végül a kérdések kérdése: 65 napja nem tudjuk, miért éppen Medgyessy Péter egykori bankjában, az Inter-Európa Bankban vette fel két szír állampolgár azt a több milliárd forintot, amely Kulcsár Attila bűncselekményeiből származott. Miért választotta Kulcsár Attila pont azt a bankot a pénzmosási folyamat végállomásául, amelynek elnöke Medgyessy Péter volt? Önöknek nem hiányzik a válasz?
Kérdések és kérdések, válasz rájuk a mai napig nem érkezett. Mikor fognak végre választ kapni az emberek? Önöknek nem hiányzik a válasz, tisztelt képviselőtársaim? (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir