ELNÖK (Harrach Péter)

Full text search

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Soron következik a gyermekgondozási segély melletti jövedelempótlék adó- és köztehermentességéről szóló törvényjavaslat módosító javaslatainak határozathozatala és a zárószavazás. Az előterjesztést T/5156. számon, a bizottságok ajánlását pedig T/5156/7. számon kapták kézhez.
Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalok következnek. Az előterjesztő a költségvetési bizottság ülésén, valamint a plenáris vita során is jelezte, hogy a benyújtott indítványok egyikét sem támogatja. Így az ajánlásban szereplő módosító javaslatokról, mert azok megkapták a szükséges bizottsági támogatást, külön-külön kell döntenie az Országgyűlésnek.
Az ajánlás 1. pontjában Harrach Péter és Mátrai Márta az 1. § módosításával azt kezdeményezik, hogy a jövedelempótlék kamata se minősüljön jövedelemnek. Ugyanilyen tartalmú javaslatot terjesztenek elő Sisák Imre és más képviselők, de alternatív szövegezéssel.
Először az 1. pontról döntünk. A bizottság nem támogatja.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 137 igen szavazattal, 183 nem szavazat mellett elutasította.
Most az ajánlás 2. pontját teszem fel szavazásra Sisák Imre és más képviselők javaslata alapján. A bizottság nem támogatja.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 138 igen szavazattal, 188 nem szavazat mellett elutasította.
Az ajánlás 3. pontjában Harrach Péter és Mátrai Márta, valamint Sisák Imre és más képviselők a kezdő határidő módosításával a jogosulti kört kívánják kiterjeszteni. Az ajánlás 4. pontjában Sisák Imre és más képviselők más határidőt kívánnak megállapítani. A két javaslat alternatív tartalmú.
Először a 3. pontról döntünk, melyet a bizottság nem támogat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 140 igen szavazattal, 188 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett utasította el.
Most a 4. pontról szavazunk. A bizottság ezt a javaslatot sem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot nem fogadta el 139 igen, 188 nem szavazattal, 1 tartózkodás mellett.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazásra kerül sor. Arra figyelemmel, hogy az Országgyűlés egyetlen módosító javaslatot sem fogadott el, most az előterjesztés eredeti szövegéről kell döntenünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a gyermekgondozási segély melletti jövedelempótlék adó- és köztehermentességéről szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a törvényjavaslatot 326 igen szavazattal, 3 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk. Néhány perc technikai szünet következik. Felhívom a távozó képviselőtársaim figyelmét a kártyára, vigyék magukkal! (Rövid szünet. - Számos képviselő elhagyja az üléstermet.)
Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk a munkánkat.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir