TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Miniszter Úr! Annak ellenére, hogy nem járt Kínában, nagyon jól tudja a leckét. Teljesen megdöbbentő a válasza. Ezek szerint ez igaz; igaz, hogy jönnek a kínaiak Magyarországra autópályát építeni. (Derültség az ellenzék soraiban. - Dr. Kovács Zoltán: Mi lesz a 23 millió románnal, ők hogyan építenek autópályát?)
Azt kérdezném öntől, hogy egyeztettek-e a magyar tulajdonú, Magyarországon működő építőipari cégekkel ennek tárgyában. El tudják-e fogadtatni azt az érvet, amit most itt ön mondott, hogy egyetlenegy dolog számít, az ár? Hogyha 1 százalékkal kevesebb árat nyújt be majd a kínai befektető, akkor a kínaiak fogják Magyarországon építeni a magyar autópályát? Nevetséges! Ez ma Magyarországon a szocialista-SZDSZ-es kormánynak a gazdaságpolitikája. Ezért van, hogy nem veszik komolyan az országot, és ezért van az, hogy a kormány teljesen elvesztette a nemzetközi befektetők bizalmát, mert ilyen nevetséges tárgyalásokat és nevetséges bejelentéseket tesz. Egyszerűen Magyarország ellen van ez a bejelentés és ez a tárgyalás.
Tisztelettel kérem a miniszter urat (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy győzzék meg a miniszterelnököt, hogy az efféle tárgyalásokat fejezzék be, és a magyar érdekeket kezdjék el érvényesíteni. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Úgy van! - Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
(17.30)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir