DR. SZABÓ ERIKA

Full text search

DR. SZABÓ ERIKA
DR. SZABÓ ERIKA (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Indokolatlan volt az az indulat, amivel a napirend előtti felszólalását elmondta. Olyan vitákról olyan minősítéseket mondott, amelyek nem felelnek meg a valóságnak.
Tegnap este az ellenzéki pártok egyetértettek abban, hogy a kismamáknak a jövedelempótlékot adómentessé kell tenni. Ezt meg is szavaztuk, viszont a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség két olyan módosító javaslatot is benyújtott, amivel még több pénzt lehetne adni az embereknek, amit önök ígértek a választási kampányukban azért, hogy még több szavazatot kapjanak. Visszamenőleg öt évre meg lehetett volna adni ezt a juttatást, hiszen jogszabály előírta, és kamattal együtt. Hiszen ha tartoznak az állampolgároknak, ha bármilyen állami hatalmi ág felé elszámolnivalójuk van, kamattal kell megfizetni azt a tartozást, amit fizetniük kell.
Azt is mondta államtitkár úr, hogy az ellenzékiek a fejüket a homokba dugják. Szerintem a kormány dugja a fejét a homokba, hiszen elfeledkezik arról, hogy meg akarják szüntetni a lakáshitelek után az adókedvezményeket, elfeledkezik arról, hogy döntést hozott a kormány az áfa 12 százalékról 25 százalékra történő emeléséről, ami nagyon nagy teher lesz a családoknak, mindenkinek. Ez a szociális vagy jóléti rendszerváltás önök szerint.
(9.10)
Azonkívül emelik a súlyadót, a céges autók adóját és a befektetési célú adókedvezményeket is. Ez mind ellentmond annak, amit államtitkár úr mondott.
Összefoglalóként azt mondanám erre, hogy az ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó; jó lett volna, ha ezt komolyan veszik. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir