KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA

Full text search

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Három megjegyzést szeretnék fűzni az elhangzottakhoz. Azt gondolom, hogy nagyon különböző fogalmaink vannak az indulatról vagy a durvaságról itt a parlamentben. Amit az államtitkár úr elmondott, tényszerű volt és tárgyilagos, és hogy bizonyos értelemben nem ért egyet az ellenzéki állásponttal, azt hiszem, ez a parlamenti demokrácia lényege.
A második megjegyzésem: egyetértek Csáky képviselő úrral, hogy nagyon sok család érzi úgy, hogy napi megélhetési gondjai vannak. Ez a szubjektív szegénységérzés igen gyakran a valódi szociális helyzetet is fedi, de még gyakrabban előfordul, hogy a közepes és jó jövedelmű családok is szembenéznek ezzel a szubjektív szegénységi érzülettel, hiszen minden család szeretne jobban élni, a gyermekeinek több lehetőséget biztosítani. Ezt nekünk tudnunk kell, és ehhez kell igazítani a politikánkat. Azt hiszem, hogy a tegnapi döntés is eszerint született, hiszen ezeket a családokat anyagi kár nem érte; jogalkotási hiba fordult elő. Nagyon szépen kérem, tessenek már azt is elismerni, hogy ami ezt a lehetetlen joghézagot létrehozta, az az önök kormányzása alatt történt, és nem keresünk bűnbakot: megállapítjuk, hogy helyzet van, megállapítjuk, hogy a bíróság így döntött. Béki Gabriella tegnap erről részletesen beszélt, és azt hiszem, hogy célszerű lett volna odafigyelni.
Végül, harmadszor: a szubjektív szegénység érzetét persze felkorbácsolhatja az örökös riogatás és ijesztgetés is. Nagyon jól tudjuk, hogy nem csupán az emberek szubjektívek, még a pénzpiac is az. Ha mindenki állandóan összevissza beszél, ha a Pénzügyminisztériumból kilopott apokrif papírokra hivatkozva riogatják az állampolgárokat, akkor persze, hogy nő az idegesség, és persze, hogy aggódnak a családok.
Tessék már segíteni abban, hogy ebben az országban nyugalom legyen! Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir