SÁGI JÓZSEF

Full text search

SÁGI JÓZSEF
SÁGI JÓZSEF (Fidesz): Igen, elnök úr, szólhattam volna normál időkéréssel is, de azért szólok mégis két percben, mert nagyon röviden szeretnék hozzászólni, és ez jelzi azt is, hogy igazából nem is annyira az ajánlás 1. pontjához szeretnék hozzászólni, hanem ennek a kritikájához, és ennek kapcsán szeretnék egypár mondatot megfogalmazni nagyon röviden.
Czira Szabolcs képviselőtársunk terjesztette be azt a módosító indítványt, amely alapján a preambulumban rögzítenék azt, hogy a történelmi hagyományokra épülő polgári rendszerű oktatási rendszer alapjaihoz igazodna oktatási rendszerünk. A mi álláspontunk az, hogy bár nem támogattuk teljesen a bizottsági ülésen ezt a módosító indítványt, de alapjában véve nem rossz ez a módosító indítvány. Mi ezt alapvetően támogatnánk, mégsem tudjuk jogszerűen támogatni; mert úgy gondoljuk, hogy bár a régi rendszerhez egy kicsit hasonló, szocialista képzési rendszer, és a többihez hasonló ez a megfogalmazás, ezért nem is egészen időszerű, nem is egészen pontos, de mégis vannak bizonyos hagyományok, amelyekhez érdemes tartozni. Ennek a mellékmondatnak az egész törvényen keresztül kell vonulnia. Tehát szellemiségében egyetértünk a módosító indítvánnyal, jogszerűségében azonban nem pontos, ezért nem támogatjuk.
Ennek kapcsán még megfogalmaznék egy másik gondolatot. Nagyon fontosnak tartottuk azt, hogy a szakképzési törvényjavaslat módosítása ne a közoktatási törvény módosítása előtt jöjjön be, hanem utána jöjjön be. A sorrend szerintem itt felcserélődött, bár a módosító indítvány és a mostani mondatom talán nem állnak egymással oksági viszonyban, de mégis itt tartom fontosnak megjegyezni, hogy célszerű lenne a legközelebb a minisztériumnak ezt így beterjeszteni, hogy előbb a nagyobb terjedelmű módosítást, aztán pedig a kisebb terjedelmű szakmai módosítást tárgyalja meg a parlament.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir