DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim! Sok minden elhangzott már, népi bölcsességek, irodalmi idézetek, és azt hiszem, hogy a politikai megjegyzésekkel együtt ennek mind helye van a parlamentben. Igazából csak annak nem örülök, ha olyan dolgokat keverünk a törvényjavaslathoz, amelyeknek köszönő viszonyuk sincs még ahhoz a szándékhoz sem, amely ennek a törvényjavaslatnak az előterjesztését motiválta.
Amikor Csáky képviselőtársam a megyei egészségbiztosítási pénztárak jogi személyiséggé válásáról beszél, vagy azt mondja, amikor a miniszter asszony az ellátási csomag meghatározásáról beszél, az nyilvánvalóan a beteg jogainak a szűkítését fogja jelenteni, akkor azt gondolom, önöknek illene bizonyítani, hogy ez valóban így van. Mert nem ezzel a szándékkal történik az az intézkedés, ami részben megtörtént, részben meg fog történni, hanem azért, hogy a rendezettség irányában haladjunk előre - hozzáteszem, ezzel a törvénnyel is ez a szándékunk -, anélkül, hogy a hozzáférést szűkítenénk; anélkül azonban - miután nincs kényszerhelyzet, és talán még a Bokros-csomag összefüggéseiről is szólok hajnali 3-4 óra felé, mert már felkészültem arra, hogy itt leszünk ilyen sokáig -, hogy itt bármiféle kényszerpálya ezt a törvényjavaslatot motiválná.
Hölgyeim és Uraim! Egyszerűen arról van szó, hogy nemzetközi tapasztalatok alapján is van esélyünk arra, hogy magánforrásból befektetési többletpénzt szerezzünk az egészségügyre. Ennek a határait igyekszünk, tisztelt Varga képviselő úr, ebben a törvényben meghúzni.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir