FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Medgyasszay László képviselőtársam a 14. sorszám alatt nyújtott be egy módosító indítványt. Úgy érzem, hogy nagyon lényeges ponton szeretne javítani a beterjesztett határozaton. Ugyanis ha csak beszélünk mindazokról a kérdésekről, amelyek felmerültek, hogy miként tudunk még segíteni a magyar gazdálkodókon, hogyan tudjuk versenyképessé tenni őket, ha csak nagy ígéreteket teszünk, az - mint előbb is említettem - várhatóan nem fog rajtuk segíteni. Ezért Medgyasszay László képviselőtársam, kibővítve az eredeti beterjesztést, a 3. számú pontban konkretizálja, hogy melyek azok a területek, ahol biztosan jó lenne, ha tudnánk segíteni, mert mint említettem, az uniós támogatások csak részben lesznek akkorák, mint amekkora összegben ma a magyar mezőgazdaság támogatást kap.
Ezért ezek a javaslatok véleményem szerint nagyon fontosak, többek között az, hogy alkossunk törvényt a mezőgazdasági üzemek forgalmazásának szabályozásáról. Ez egy nagyon lényeges rész. Nem fejtem ki, de eljutunk a termőföld vásárlásának, külföldiek általi vásárlásának a lehetőségéhez vagy éppen annak megakadályozásához. Legyen egy olyan megalapozott terv, amely az ágazat logisztikai és szövetkezeti fejlesztésének átfogó állami támogatására irányulna, és ami nagyon fontos - véleményem szerint 2004 májusáig ez megtehető -, hogy dolgozzon ki és indítson el a jelenleginél hatékonyabb, széles körű és hosszú távú, 15-20 év időtartamra vonatkozó hitelkonstrukciót egy nagyon komoly kamattámogatással és állami garanciavállalással.
Nos, ezek lennének azok a szükséges feladatok, amelyek az átfogó elvi hozzájárulás mellett (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) mindenféleképpen a magyar gazdák segítését szolgálnák.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir