DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT, az ügyrendi bizottság elnöke: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Salamon László ismertette a beadvány tartalmát képező tényállást, és az állásfoglalással vitába szállt, mint tette azt a bizottság ülésén is.
Aközött kellett az ügyrendi bizottságnak döntenie, hogy a kormány sértsen-e Házszabályt akkor, amikor a 106. § (4) bekezdése értelmében az ott megjelölt határidőre, azaz esetünkben péntek éjfélre a támogatotti sort nem közli, vagy pedig válassza azt a megoldást és azt a kockázatot, hogy esetleg olyan indítványokat is támogatásáról biztosít, amelyek később nem kapják meg az egyharmados támogatottságot. Ez nem házszabálysértés, ezért ezt választotta a kormány nagyon helyesen.
Megértem Salamon képviselőtársamat, hogy vigyáz a kormány energiájára, hogy fölöslegesen ne dolgozzon, de egy költségvetési vitában, ahol kétezer körüli módosító indítványról kell (Közbeszólások a Fidesz soraiból.) dönteni, azt gondolom, helyesen teszi a kormány, ha a Házszabály rendelkezéseit tartja be, és a megfelelő időre megadja a támogatotti sort.
Ezeket a körülményeket, és természetesen azokat is, amelyeket Salamon képviselőtársam itt ismertetett, mérlegelte az ügyrendi bizottság, amikor meghozta azt az eseti döntését, amit a képviselőtársaim ismernek. A házszabályszerű eljárás tehát az volt, amit az állásfoglalásunk tartalmaz, ezért indítványozom, hogy a tisztelt Ház ezt az állásfoglalást hatályában tartsa fenn, a Fidesz-képviselőcsoport kérelmét pedig utasítsa el.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir